Rokumentarni dani: Svirke MP-trija, Multietničke atrakcije i M.O.R.T.-a
Objavljeno: Utorak, Maj 23, 2017 - 11:17

Jedan od najaktivnijih džez sastava u Crnoj Gori, podgorički MP-trio otvoriće koncertni dio prve filmske revije muzičkih dokumentaraca „Rokumentarni dani“, koja će se održati u Nikšiću od 26. do 28. maja.

Foto : Privatna arhiva

Oni će nastupiti u petak, 26. maja u okviru tematske cjeline „Glavom kroz zid“, posvećene crnogorskom stvaralaštvu.

Za ovaj zanimljivi sastav kritika je navela da “zna note kao Amadeus Mocart, subotom svira sa Travoltom, ponekad pleše prljavo i kosu maže Briljantinom, voli se kao Bluz braća, svira gypsy jazz tako da Cigani lete u nebo, bori se da ne propadne rokenrol, a u operi su poput fantoma, na kiši pjevaju, Kosu na stranu tjeraju; koji su muzičarima antipatični, ali ženama bas simpatični”.

MP-trio čine Miladin Peruničić (gitara), Davor Novak (bas gitara) i Ivan Ivanović (bubanj), a svirka će održati u Blues brothers baru, sa početkom u 17.00h.

Nakon njihovog kocerta na istom mjestu za kraj večeri u 22.30h nastupiće unikatna beogradska grupa „Multietnička atrakcija“. Ova grupa svoje prve korake napravila je juna 2008. godine i sa oduševljenjem je prihvaćena od strane domaće publike i kritike kao dugo čekano osvježenje na muzičkoj sceni regiona.

„Njihova istovremena jednostavnost i raskoš, protkana je elementima kabarea. Kombinacija progresivnog minimalizma i glama, duhovitosti i brutalnosti nikog ne ostavlja ravnodušnim, pa su od strane Popboksa proglašeni za najbolji novi bend. Prepoznatljivi po eneregičnom zvuku, osmišljenom nastupu i vizuelnoj upečatljivosti, koja karakteriše i njihove nagrađivane spotove“, naveli su organizatori o bendu koji nakon duže vremena i nastupa u regionu, Evropi i Skandinavskim zemljama, dolazi u Crnu Goru.

Osim nastupa u Blues Brothers baru, Multietnička atrakcija će u četvrtak, 25. maja nastupiti i u podgoričkom “Berlinu”.

Rokumentarne dane zatvoriće hrvatski pankeri iz Sinja, M.O.R.T, kojima nikšićka publika nije strana.

„Tu i tamo ćemo morati otići negdje na koncert, ali vraćamo se odmah. Dolazimo u Nikšić po četvrti put i jedva čekamo. Trenutačno bend radi na novim stvarima i cijelo vrijeme kuva nešto novo, što ćete sigurno moći čuti na koncertu. Kako nam je u Nikšiću uvijek vrhunski, očekujemo kao i prije: haos, energiju i delirij“, rekli su oni o pozivu da budu dio prvih „Rokumentarnih dana.

Svirka ovih „specijalnih povratnika“, koje karakteriše žestok živi nastup, održaće se u nedjelju, 28. maja, u Blues brothers baru, sa početkom u 22.30h.

Ulaz je, kao i za sve ostale sadržaje, besplatan.

Više o informacija o festivalu može se naći na zvaničnom sajtu manifestacije  www.rokumentarnidani.me

 

Ukupno ocjena: 13

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, Oktobar 18, 2017 - 11:47
Dani Austrije u Crnoj Gori: Nepoznati Evropljani u Nikšiću do 30. oktobra

Dvodnevnom radionicom na Filološkom fakultetu u Nikšiću prof. dr Rudolfa de Ćilija sa Univeriteta u Beču, i izložbom fotografija Kurta Kajndla "Nepoznati Evropljani“ u galeriji "Ilija Šobajić“ otvoreni su „Dani Austrije u Crnoj Gori“, manifestacije koju  peti put organizuju austrijska ambasada i Studijski program za njemački jezik i književnost Filološkog fakulteta, u saradnji sa Humboltovim društvom za njemačko-crnogorsku kulturnu saradnju i JU „Muzeji i galerije“ Nikšić.

Srijeda, Oktobar 18, 2017 - 09:27
Počelo snimanje serije "Grudi"

Snimanje nove igrane TV serije „Grudi”, u režiji Marije Perović, počelo je danas u OŠ "Olga Golović" i u gimnaziji "Stojan Cerović".

Srijeda, Oktobar 18, 2017 - 07:56
Gradska kuća: Promocija knjige „Vaspitanje za razvoj humane i dostojanstvene ličnosti“

U Gradskoj kući večeras u 19h održaće se promocija knjige „Vaspitanje za razvoj humane i dostojanstvene ličnosti“ prof. dr Rada Delibašića.

Srijeda, Oktobar 18, 2017 - 07:46
Nikšićko pozorište: Predstava za djecu “Akrobatika matematika”

Akrobatsko – poetska predstava za djecu “Akrobatika matematika” u izvođenju trupe Ars longa iz Beograda, biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta danas u 10h i 12h.

Utorak, Oktobar 17, 2017 - 17:41
Produžen konkurs za nagradu “Milčik YVAA 2017”, imena finalista poznata u novembru

Imena troje finalista za nagradu “Milčik YVAA 2017”, po izboru stručnog žirija, biće objavljena devetog novembra, saopšteno je iz Instituta za savremenu umjetnost. Mjesec dana kasnije biće izabran pobjednik.