Rokumentarni dani: Svirke MP-trija, Multietničke atrakcije i M.O.R.T.-a
Objavljeno: Utorak, Maj 23, 2017 - 11:17

Jedan od najaktivnijih džez sastava u Crnoj Gori, podgorički MP-trio otvoriće koncertni dio prve filmske revije muzičkih dokumentaraca „Rokumentarni dani“, koja će se održati u Nikšiću od 26. do 28. maja.

Foto : Privatna arhiva

Oni će nastupiti u petak, 26. maja u okviru tematske cjeline „Glavom kroz zid“, posvećene crnogorskom stvaralaštvu.

Za ovaj zanimljivi sastav kritika je navela da “zna note kao Amadeus Mocart, subotom svira sa Travoltom, ponekad pleše prljavo i kosu maže Briljantinom, voli se kao Bluz braća, svira gypsy jazz tako da Cigani lete u nebo, bori se da ne propadne rokenrol, a u operi su poput fantoma, na kiši pjevaju, Kosu na stranu tjeraju; koji su muzičarima antipatični, ali ženama bas simpatični”.

MP-trio čine Miladin Peruničić (gitara), Davor Novak (bas gitara) i Ivan Ivanović (bubanj), a svirka će održati u Blues brothers baru, sa početkom u 17.00h.

Nakon njihovog kocerta na istom mjestu za kraj večeri u 22.30h nastupiće unikatna beogradska grupa „Multietnička atrakcija“. Ova grupa svoje prve korake napravila je juna 2008. godine i sa oduševljenjem je prihvaćena od strane domaće publike i kritike kao dugo čekano osvježenje na muzičkoj sceni regiona.

„Njihova istovremena jednostavnost i raskoš, protkana je elementima kabarea. Kombinacija progresivnog minimalizma i glama, duhovitosti i brutalnosti nikog ne ostavlja ravnodušnim, pa su od strane Popboksa proglašeni za najbolji novi bend. Prepoznatljivi po eneregičnom zvuku, osmišljenom nastupu i vizuelnoj upečatljivosti, koja karakteriše i njihove nagrađivane spotove“, naveli su organizatori o bendu koji nakon duže vremena i nastupa u regionu, Evropi i Skandinavskim zemljama, dolazi u Crnu Goru.

Osim nastupa u Blues Brothers baru, Multietnička atrakcija će u četvrtak, 25. maja nastupiti i u podgoričkom “Berlinu”.

Rokumentarne dane zatvoriće hrvatski pankeri iz Sinja, M.O.R.T, kojima nikšićka publika nije strana.

„Tu i tamo ćemo morati otići negdje na koncert, ali vraćamo se odmah. Dolazimo u Nikšić po četvrti put i jedva čekamo. Trenutačno bend radi na novim stvarima i cijelo vrijeme kuva nešto novo, što ćete sigurno moći čuti na koncertu. Kako nam je u Nikšiću uvijek vrhunski, očekujemo kao i prije: haos, energiju i delirij“, rekli su oni o pozivu da budu dio prvih „Rokumentarnih dana.

Svirka ovih „specijalnih povratnika“, koje karakteriše žestok živi nastup, održaće se u nedjelju, 28. maja, u Blues brothers baru, sa početkom u 22.30h.

Ulaz je, kao i za sve ostale sadržaje, besplatan.

Više o informacija o festivalu može se naći na zvaničnom sajtu manifestacije  www.rokumentarnidani.me

 

Ukupno ocjena: 20

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 12:42
Završeni XX Nikšićki književni susreti: Uručene nagrade „Mirko Banjević“

Stihovima 13 istaknutih pjesnika i uručivanjem nagrade „Mirko Banjević“ sinoć su završeni još jedni Nikšićki književni susreti i to jubilarni, 20. po redu.

Srijeda, Decembar 13, 2017 - 13:14
Nikšićanka Ana Pejović dobitnica nagrade "Mirko Banjević"

Na konkursu za nagradu „Mirko Banjević“, koju dodjeljuje istoimena književna zajednica, konkurisala su 23 ugledna crnogorska stvaraoca sa 26 knjiga (16 knjiga poezije i 10 knjiga proze). Tradicionalno se dodjeljuju tri ravnopravne nagrade.

Srijeda, Decembar 13, 2017 - 09:17
Nikšićki književni susreti: Veče nikšićkih pjesnika i prijatelja

U okviru XX Nikšićkih književnih susreta, u koncertnoj sali Muzičke škole "Dara Čokorilo" u 20h, biće upriličeno Veče nikšićkih pjesnika i prijatelja.

Srijeda, Decembar 13, 2017 - 07:46
Poetski časovi u osnovnim školama „Dobrislav - Đedo Perunović“ i „Dušan Đukanović“

U okviru manifestacije XX Nikšićki književni susreti, danas će u OŠ „Dobrislav - Đedo Perunović“ Bogetići u 9h i u OŠ „Dušan Đukanović“ Lukovo u 11h biće upriličeni poetski časovi sa crnogorskim dječjim pjesnicima.

Utorak, Decembar 12, 2017 - 16:20
Filozofski fakultet: Sjutra promocija knjige „Antropologija konzumerizma“

Filozofski fakultet Nikšić – Studijski program za sociologiju organizuje promociju knjige „Antropologija konzumerizma“ prof. dr Lidije Vujačić.