Rokumentarni dani: Svirke MP-trija, Multietničke atrakcije i M.O.R.T.-a
Objavljeno: Utorak, Maj 23, 2017 - 11:17

Jedan od najaktivnijih džez sastava u Crnoj Gori, podgorički MP-trio otvoriće koncertni dio prve filmske revije muzičkih dokumentaraca „Rokumentarni dani“, koja će se održati u Nikšiću od 26. do 28. maja.

Foto : Privatna arhiva

Oni će nastupiti u petak, 26. maja u okviru tematske cjeline „Glavom kroz zid“, posvećene crnogorskom stvaralaštvu.

Za ovaj zanimljivi sastav kritika je navela da “zna note kao Amadeus Mocart, subotom svira sa Travoltom, ponekad pleše prljavo i kosu maže Briljantinom, voli se kao Bluz braća, svira gypsy jazz tako da Cigani lete u nebo, bori se da ne propadne rokenrol, a u operi su poput fantoma, na kiši pjevaju, Kosu na stranu tjeraju; koji su muzičarima antipatični, ali ženama bas simpatični”.

MP-trio čine Miladin Peruničić (gitara), Davor Novak (bas gitara) i Ivan Ivanović (bubanj), a svirka će održati u Blues brothers baru, sa početkom u 17.00h.

Nakon njihovog kocerta na istom mjestu za kraj večeri u 22.30h nastupiće unikatna beogradska grupa „Multietnička atrakcija“. Ova grupa svoje prve korake napravila je juna 2008. godine i sa oduševljenjem je prihvaćena od strane domaće publike i kritike kao dugo čekano osvježenje na muzičkoj sceni regiona.

„Njihova istovremena jednostavnost i raskoš, protkana je elementima kabarea. Kombinacija progresivnog minimalizma i glama, duhovitosti i brutalnosti nikog ne ostavlja ravnodušnim, pa su od strane Popboksa proglašeni za najbolji novi bend. Prepoznatljivi po eneregičnom zvuku, osmišljenom nastupu i vizuelnoj upečatljivosti, koja karakteriše i njihove nagrađivane spotove“, naveli su organizatori o bendu koji nakon duže vremena i nastupa u regionu, Evropi i Skandinavskim zemljama, dolazi u Crnu Goru.

Osim nastupa u Blues Brothers baru, Multietnička atrakcija će u četvrtak, 25. maja nastupiti i u podgoričkom “Berlinu”.

Rokumentarne dane zatvoriće hrvatski pankeri iz Sinja, M.O.R.T, kojima nikšićka publika nije strana.

„Tu i tamo ćemo morati otići negdje na koncert, ali vraćamo se odmah. Dolazimo u Nikšić po četvrti put i jedva čekamo. Trenutačno bend radi na novim stvarima i cijelo vrijeme kuva nešto novo, što ćete sigurno moći čuti na koncertu. Kako nam je u Nikšiću uvijek vrhunski, očekujemo kao i prije: haos, energiju i delirij“, rekli su oni o pozivu da budu dio prvih „Rokumentarnih dana.

Svirka ovih „specijalnih povratnika“, koje karakteriše žestok živi nastup, održaće se u nedjelju, 28. maja, u Blues brothers baru, sa početkom u 22.30h.

Ulaz je, kao i za sve ostale sadržaje, besplatan.

Više o informacija o festivalu može se naći na zvaničnom sajtu manifestacije  www.rokumentarnidani.me

 

Ukupno ocjena: 42

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Mart 20, 2018 - 12:40
“Slatko spavaj”, nježni dodir prošlosti

Svaki muzej, pa i naš, čuva u depoima predmete iz prošlosti za budućnost. U muzejskim vitrinama u stalnim postavkama se po pravilu nalaze eksponati koji imaju najveći umjetnički, zanatski ili istorijski značaj. Zbog toga posjetioci uglavnom nemaju priliku da vide one, naizgled, obične predmete koji su pravo blago i koji nam približavaju i oslikavaju svakodnevni život i duhovnost jednog naroda, njegove običaje i vjerovanja, kazala je direktorica JU “Muzeji i galerije” Nikšić, Jelena Đukanović.

Utorak, Mart 20, 2018 - 08:05
Otvaranje „Dana Frankofonije“: Džez koncert Veronik Erman Samben

Ovogodišnji „Dani Frankofonije“ biće otvoreni večeras u 20h u Nikšićkom pozorištu, džez koncertom u izvođenju talentovane Veronik Erman Samben.

Utorak, Mart 20, 2018 - 07:43
Evo šta je na današnjem repertoaru bioskopa Cinema 213

U bioskopu Cinema 213 danas će se prikazati četiri filma.

Ponedjeljak, Mart 19, 2018 - 10:16
Nikšićko pozorište: Koncert američke plesne grupe Fly Dance Company

Američka hip-hop i break-dance plesna grupa Fly Dance Company (The Gentlemen of Hip-Hop) održaće koncert u Nikšićkom pozorištu večeras sa početkom u 20h.

Ponedjeljak, Mart 19, 2018 - 09:44
Otkazano predavanje „Helada: neispričane priče“

Predavanje „Helada: neispričane priče“, čije je održavanje bilo zakazano za danas u 18h u IPC Tehnopolis, povodom nacionalnog praznika Republike Grčke, otkazano zbog bolesti predavača atašea Ambasade Grčke u Crnoj Gori Gerasimosa Christatosa.