Upala pluća, koja je jedna od najčešćih bolesti, danas se uspješno liječi antibioticima. Ali, poznato je da antibiotici imaju negativan uticaj i na zdrave ćelije organizma, te ukoliko nema prijeke potrebe za njima, najbolje je koristiti prirodne preparate. U liječenju upale pluća najdjelotvornijom se pokazala mješavina ulja origana i vode.
21.9. 22:04
0

Kopriva je lijek za mnoge bolesti
Prisustvo mangana u koprivi ublažava staračku senilnost i otklanja zaboravnost, njena svakodnevna upotreba prava je preventiva anemije, a osim toga svima je neophodno prisustvo kalcijuma u svakodnevnoj ishrani.
20.9. 22:04
0

Aronija: Moćno i prirodno oružje u prevenciji bolesti
Aronija se naziva i namirnica budućnosti jer ima izrazito veliku ljekovitu moć za ljudski organizam.
17.9. 20:59
0

Sigurno već znate da je grožđe eliksir mladosti, voće koje krijepi organizam i razgaljuje dušu. Ali, da li ste znali da su njegove sjemenke prava riznica antioksidanasa, izuzetno efikasnih u očuvanju zdravlja?

16.9. 19:22
0

Svakodnevni stres ostavlja trag kako na naš izgled tako i na naše zdravlje. Svakodnevno slušamo savjete kako da se lišimo stresa ili kako da se smirimo u stresnim situacijama. Predstavljamo vam način koji nije trajno rješenje, ali u kriznim situacijama može da ublaži napetost…

15.9. 21:21
0

Svako od nas ponekad ima problema sa želucem zbog loše ishrane i stresa. Bol i nelagoda obično kratko traju i ne predstavljaju ništa ozbiljno.

15.9. 14:48
0

Svjetski dan borbe protiv limfoma, koji je svake godine posvećen podizanju svijesti o limfomu u smislu prepoznavanja simptoma, rane dijagnoze i liječenja, obilježava se danas.

15.9. 8:49
0

Priprema projekta uključivanja privatnih apoteka u javni zdravstveni sistem privodi se kraju. Ukoliko sve bude teklo po planu očekuje se da će crnogorski građani po lijek u privatne apoteke moći već od narednog mjeseca.