U Nikšiću se danas održava tradicionalna manifestacija Dani meda. Pored nikšićkih izlagača događaju prisustvuju i pčelari iz drugih crnogorskih gradova, ali i zemalja okruženja - Srbije i Bosne i Hercegovine.
23.9. 8:52
0

AMSCG: Putevi suvi, vidljivost uglavnom dobra
U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima i uz dobru vidljivost, osim nekih dionica u sjevernim predjelima gdje ima magle, saopšteno je iz Auto – moto saveza.
23.9. 8:04
0

Dani meda na platou Robne kuće
Tadicionalna manifestacija Dani meda održaće se danas u gradu pod Trebjesom.
22.9. 18:15
0

Predstavnici Filozofskih fakulteta iz Nikšića i Ljubljane, prof. dr Goran Barović, dekan, i Jasna Mažgon, vođa odjeljenja za pedagogiju i andragogiju, potpisali su Memorandum o saradnji. Prema riječima Mažgon memorandumom će biti definisana saradnja o izvođenju naučno-nastavnog, stručnog i istraživačkog rada.

22.9. 13:41
0

U 12 crnogorskih opština i 16 stručnih i mješovitih škola od ove godine počelo je da se sprovodi dualno obrazovanje kroz koje će proći 285 učenika kod ukupno 100 poslodavaca, a među njima su i dvije nikšičke škole - JU Srednja stručna škola i JU Prva Srednja stručna škola.

22.9. 13:13
0

Priredbom "Naša tradicija–naše blago", koja je namijenjena mališanima u vrtiću "Sunce", u nikšićkoj Mjesoj zajednici Humci, kao i učenicima Osnovne škole "Mileva Lajović Lalatović", okončan je četvoromjesečni projekat "Očuvanje i razvoj jezičkog identiteta kroz edukacija romske djece i mladih o svojoj kulturi nacionalnoj i etničkoj posebnosti", koji je realizovala NVO "Udruženje Roma Budo Tomović".

22.9. 12:25
0

Predavanja na osnovnim i specijalističkim studijama na Univerzitetu Crne Gore počeće u ponedjeljak, 25. septembra.

22.9. 10:56
0

Pješačenjem, vožnjom bicikla, na panoima poslatim porukama da je od izuzetne važnosti za zdravlje da se krećemo, a da pritom što manje kao vid prevoza koristimo automobil, danas su predškolci i osnovci obilježili Međunarodni dan bez automobila.