Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počelo snimanje serije “Grudi”

22657297_10210233444528198_1596301058_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 18.10.2017. u 07:27

Snimanje nove igrane TV serije „Grudi”, u režiji Marije Perović, počelo je danas u OŠ "Olga Golović" i u gimnaziji "Stojan Cerović".

Za Radio-televiziju Crne Gore seriju će realizovati producentska kuća „Meander film”, a jedna od ključnih tema priče je borba protiv kancera dojke.

Radnja serije „Grudi“ smještena je u Nikšiću, a prvi put grad će biti slikan iz ženskog ugla i kroz vizuru junakinja i autorki iza kamere.

Glavne uloge tumače: Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetkovic, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Branimir Popović i drugi. Direktor fotografije je Dušan Grubin, scenografkinja je Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović.

Serija je nastala po ideji i scenariju Marije Perović i Vladislave Vojnović. „Grudi“ su porodična mini serija, koja se dešava u maloj gradskoj sredini. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Osnovni pokretač serije je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest.

Bolest kao jedan od motiva ovdje je vrlo konkretna i izlječiva i zove se kancer grudi. Serija osim dramskog, umjetničkog, humorističkog, melodramskog, ima i edukativni značaj, jer skreće pažnju na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom, saopštili su producenti.

Producenti napominju da je filmsku i televzijsku produkciju više godina pratio manjak glavnih ženskih uloga. Ova serija će to promijeniti, jer u centar pažnje stavlja Jelenu, Anu i Zorku.

Takođe, malo je serija i filmova o srednjoj generaciji. Glavne junakinje, različite, a bliske, sklapaju idealnu ženu. Svakoj od njih nedostaje ona druga ili treća ili prva da bi bile potpune. A glavni muški lik je idealna projekcija svake žene, on i razumije i djeluje, navodi se u saopštenju.

“Grudi” su podržane kao najbolje ocijenje projekat na konkursu za koprodukciju RTCG-a za 2017. godinu. Snimanje je planirano do 14. novembra, a premijerno prikazivanje na RTCG biće tokom 2018. godine. Plan je da nakon emitovanja u Crnoj Gori, serija bude emitovana u regionu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci