Politika
09:09
15.1.2020.

Ko silom ili prijetnjom ili na drugi protivpravan način utiče da se političkom subjektu daju sredstva za finansiranje izborne kampanje ili finansiranje političkog subjekta, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine. Ako djelo učini javni funkcioner, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do pet godina, navodi se u Zakonu o dopunama Krivičnog zakonika, koji je parlament usvojio krajem godine.

 • 18:07
  11.1.2020.

  Bestidna manipulacija vjerom obilježila je početak ove za nas i našu državu izuzetno i dalekosežne i važne godine. Cilj je homogenizacija protivnika crnogorske države i njenih građanskih i evroatlanskih opredjeljenja, smatra predsjednik OO DPS-a, Ivan Mitrović.

 • 12:07
  11.1.2020.

  Političkim subjektima zabranjeno je primanje materijalne, finansijske pomoći ili nenovčanih priloga drugih država, privrednih društava i kompanija van teritorije Crne Gore, fizičkih lica i preduzetnika koji nemaju biračko pravo, anonimnih darodavaca, javnih ustanova, firmi i privrednih društava sa učešćem državnog kapitala, sindikata, vjerskih zajednica, nevladinih organizacija, kazina, kladionica i drugih priređivača igara na sreću.

 • 18:27
  10.1.2020.

  Nema kraja bahatosti, saobraćajnoj nekulturi i nepoštovanju zakona Crne Gore od stranog prvog čovjeka Nikšića, saopštili su danas iz opštinskog odbora URA Nikšić, dostavljajući medijima slike nepropisano parkiranog službenog automobila Veselina Grbovića u blizini,kako tvrde, jednog ugostiteljskog objekta u Podgorici.

 • 16:20
  5.1.2020.

  U svijetlu najnovije, neviđene nacionalističke hajke protiv svega crnogorskog, građanskog i demokratskog još jednom pozivamo naše sugrađane da ne nasijedaju na provokacije i zlonamjerne manipulacije i da zajedno sačuvamo našu tradiciju, istoriju, našu sadašnjost i budućnost", navodi se u saopštenju OO DPS-a. 

 • 15:40
  3.1.2020.

  Po ko zna koji put ovih dana svjedoci smo histeričnih pokušaja destabilizacije Crne Gore i izazivanja nemira od strane istih aktera, navodi se u saopštenju OO DPS-a Nikšić.

 • 17:28
  2.1.2020.

  Skupština Crne Gore je, za 11 mjeseci prošle godine, za bruto plate poslanicima isplatila oko 2,3 miliona eura, od čega je poslanicima koji su bojkotovali rad parlamenta isplaćeno preko 140 hiljada eura neto zarade.