Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
17:01
18.3.2020.

Ostani doma: Konkurs za djecu „Mjerioci u kuhinji”

Kao podršku kampanji Ostani doma, Zavod za metrologiju danas je pokrenuo kreativni konkurs “Mjerioci u kuhinji”, namijenjen djeci uzrasta do 15 godina.


"U okviru konkursa djeca ili njihovi roditelji mogu da od kuće prave video zapise u kojima, na primjer, djeca mjere masu i/ili zapreminu namirnica ili pomažu u pravljenju kolača, palačinki, mafina i sl. Uz zabavu, istovremeno bi djeca učila o, na primjer, mjernim jedinicama kilogram, litar, kao i manjim mjernim jedinicama gram, mililitar i njihovoj upotrebi u kuhinji", navode iz Zavoda.

Zavod za metrologiju ovim konkursom želi da doprinese akciji „Ostani doma” i sprječavanju širenja korona virusa, odnosno da podstakne sve da poštuju mjere i preporuke zvaničnih nadležnih institucija i tako čuvaju zdravlje. Učešćem na konkursu djeca mogu vrijeme koje provode kući ispuniti zabavnim sadržajem i ujedno naučiti više o mjerenjima mase ili zapremine.  

Za učešće na konkursu potrebno je Zavodu za metrologiju poslati video zapis u trajanju do minut, naziv i kratki opis videa, kao i ime i prezime i kontakt telefon pošiljaoca na email: [email protected]

"Dostavljene video zapise će Zavod objaviti i na svojim nalozima na društvenim mrežama uz hashtag-ove: #ostanidoma #pomocukuci, #mjeriociukuhinji, #porodicnametrozabava i #metrologijaukuhinji. I učesnici konkursa mogu video zapise koje dostave Zavodu i sami postavljati na svojim nalozima na društveniim mrežama uz navedene hashtag-ove", objasnili su oni.

Konkurs će trajati do 31. marta 2020, a najkreativnije učesnike očekuju nagrade.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:05
  23.9.2021.

  Neko po svijetu putuje stopom, biciklom, motorima ili automobilima, međutim grupa od devet turisita iz Njemačke i Austrije juče je u Nikšić sletjela svojim ultralakim letjelicama. Na proputovanju su kroz Evropu, a zadržaće se na aerodromu na Kapinom polju još danas, da obiđu ljepote naše zemlje, a onda opet u avanturu evropskim nebom.

 • 12:08
  23.9.2021.

  Ministarstvo zdravlja, Klinički centar Crne Gore i Institut za javno zdravlje organizovaće sjutra u devet sati u Institutu za javno zdravlje, redovnu konferenciju za medije na kojoj će biti analizirana trenutna epidemiološka situacija u zemlji, izazvana pandemijom virusa COVID-19 i predstavljene nove epidemiološke mjere.

 • 10:41
  23.9.2021.

  Čitateljka portala Onogošt javila nam se sa informacijom da je pronašla ličnu kartu na ime Krulanović Stefan.

 • 22:17
  22.9.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti pretežno sunčano, a najviša dnevna temperatura iznosiće 25 stepeni.