Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
12:23
11.12.2019.

Župa dobija apoteku

U Miolju Polju, pored ambulante, polovinom sljedeće godine biće otvorena apoteka Montefarm, čime će se zaokružiti primarna zdravstvena zaštita u Župi Nikšićkoj.


Naime, juče je potpisan ugovor o zakupu na pet godina između Montefarma i Lutrije Crne Gore u čijem privremenom objektu je predviđeno da apoteka bude smještena.

Predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović ovom prilikom zahvalio je direktoru firme Monterfam Rašu Dragašu koji je, kako je naveo, navedenu inicijativu podržao i aktivno se uključio da se ista realizuje.

“Narednog mjeseca slijedi adaptacija navedenog objekta, a početak rada apoteke se očekuje sredinom januara 2020. godine. Imajući u vidu činjenicu da su mještani Župe morali da idu u Nikšić za svaki propisani recept u mjesnoj ambulanti, ovo će svakom mještaninu biti veliko olakšanje”, naveo je Radulović.

On je naglasio da su u proteklom periodu imali podršku direktora Doma zdravlja Veselina Bulatovića kako bi se mjesna ambulanta dovela na zavidan nivo, a da je u adaptaciji iste učestvovala i firma Uniprom metali.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:09
  14.8.2020.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 494 uzorka na novi koronavirus, među kojima su otkrivena 73 novopozitivna slučaja infekcije.

 • 11:37
  14.8.2020.

  Trenutno se na bolničkom liječenju nalazi 47 kovid pacijenata, 41 pacijent je na infektivnom odjeljenju, a od njih jedan pacijent čeka rezultate, dok su ostali kovid pozitivni, istakao je direktor nikšićke Opšte bolnice Ilija Ašanin.

 • 22:04
  13.8.2020.

  Možda biste otišli u neki spa centar da se opustite i smanjite nivo stresa i umora. Ali nedavno istraživanje pokazalo je da možete da radite i neke druge stvari koje će vam takođe pomoći, poput čišćenja i sređivanja kuće.

 • 17:09
  13.8.2020.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 367 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 44 novopozitivnih slučajeva infekcije.