Autor: onogost.me
Foto: Ministarstvo zdravlja
15:12
19.4.2021.

U Tehnopolisu spremni punktovi za vakcinaciju

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović danas je sa saradnicima posjetila Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis, koji će u narednom periodu biti lokacija sa šest punktova za imunizaciju građana u borbi protiv koronavirusa, saopšteno je iz tog resora.


Borovinić Bojović je, kako se kaže u saopštenju, izrazila zadovoljstvo prostornim kapacitetima, kao i organizacijom i rasporedom punktova.

"Osim obilaska pripremljenog prostora, ministarka je ovom prilikom upoznata sa i infrastrukturnim kapacitetima Biotehnološke laboratorije – BioLab Tehnopolis, koja je, između ostalog, opremljena sa visoko sofisticiranim uređajem q16 Real Time PCR na kojem se može vršiti detekcija koronavirusa", saopšteno je iz Ministarstva.

Osim u Tehnopolisu, punktovi za vakcinaciju nalaze se na još dvije lokacije u Nikšiću i to: OŠ "Luka Simonović" i OŠ "Mileva Lajović Lalatović".

Predstavnici zdravstvene vlasti ranije su najavili da će u Nikšiću raditi ukupno 20 punktova kada krene masovna imunizacija u Crnoj Gori, odnosno kada stigne kontingent od 200.000 doza kineske vakcine Sinofarm.

Na jednom punktu radiće jedna medicinska ekipa.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:46
  15.5.2021.

  Crna Gora je do danas dala 140.148 doza vakcina protiv korona virusa. To je, kako su naveli iz Ministarstva zdravlja, veći broj datih doza, u odnosu na broj stanovnika, od Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Ukrajine, Moldavije i Kosova.

 • 15:02
  15.5.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (petak, 14. maj 2021. godine) završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.430 uzoraka na novi koronavirus.

 • 13:22
  15.5.2021.

  Dom zdravlja zamijenio je punktom u Tehnopolisu. Zatekli smo ga u ambulanti broj dva. Goran Kosić jedan je od pet ljekara sa kojim ćete popričati prije nego što odete na vakcinaciju kod medicinskog tehničara.

 • 12:52
  15.5.2021.

  Institut za javno zdravlje, vodeći se preporukama svjetskih i evropskih organizacija, savjetuje da trudnicama treba ponuditi vakcinu protiv bolesti kovid-19, istovremeno kada i osobama iste dobi ili rizične grupe, piše Dan.