Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
16:27
16.4.2021.

U Nikšiću će raditi 20 punktova za vakcinaciju, evo na kojim lokacijama

Ukupno 139 medicinskih puntova radiće u dvije smjene kada krene masovna imunizacija u Crnoj Gori, odnosno stigne kontingent od 200.000 doza kineske vakcine Sinofarm, saopštio je direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić.


U Nikšiću radiće ukupno 20 punktova.

Šest punktova u Nikšiću biće u zgradi Tehnopolis, osam u sali OŠ „Luka Simonović“ i šest u sali OŠ „Mileva Lajović Lalatović“.

Na jednom punktu radiće jedna medicinska ekipa.

“Spremni smo za imunizaciju. 278 ljekara radiće dnevno tokom masovne imunizacije”, kazao je Jokić.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je kazala da će u dogovoru sa IJZ učiniti sve da pojednostave vakcinaciju.

“Dvojezične potvrde za vakcinaciju su gotove i od sjutra će biti na vakcinalnom punktovima i dobiće ih oni koji se vakcinišu. Oni koji su se vakcinisali moći će da ih podignu kod izbaranog ljekara, na punktovima gdje su vakcinisani i sa njima će moći da putuju”, rekla je Borovinić Bojović.

Ministarka zdravlja se zahvalila Ambasadi Kine, i navela da imaju uvjerenja da će veliki kontingent stići u posljednjoj nedjelji aprila.

“Masovna vakcinacija krenuće tri do pet dana nakon što stignu kineske vakcine. Planiramo ozbiljniju kampanju vezano za vakcinaciju. Sve je spremno da ta kampanja otpočne. Kampanja mora da prati vakcine. Sa dolaskom vakcina radićemo na ažuriranju kampanje”, obećava Borovinić Bojović.

Ona je takođe istakla da će 25.000 doza vakcine Astra Zeneka preko Kovaks inicijative, očekuje početkom maja, a preostalih 40.000 će biti u dogledno vrijeme biti upućene u Crnu Goru.

"Neće se kasniti sa revakcinacijom kada je u pitanju Astra Zeneka, jer revakcinacija se radi nakon četiri do 12 nedjelja", kazala je ona.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:46
  15.5.2021.

  Crna Gora je do danas dala 140.148 doza vakcina protiv korona virusa. To je, kako su naveli iz Ministarstva zdravlja, veći broj datih doza, u odnosu na broj stanovnika, od Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Ukrajine, Moldavije i Kosova.

 • 15:02
  15.5.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (petak, 14. maj 2021. godine) završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.430 uzoraka na novi koronavirus.

 • 13:22
  15.5.2021.

  Dom zdravlja zamijenio je punktom u Tehnopolisu. Zatekli smo ga u ambulanti broj dva. Goran Kosić jedan je od pet ljekara sa kojim ćete popričati prije nego što odete na vakcinaciju kod medicinskog tehničara.

 • 12:52
  15.5.2021.

  Institut za javno zdravlje, vodeći se preporukama svjetskih i evropskih organizacija, savjetuje da trudnicama treba ponuditi vakcinu protiv bolesti kovid-19, istovremeno kada i osobama iste dobi ili rizične grupe, piše Dan.