Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
13:44
16.9.2020.

U Brezoviku hospitalizovano 47 kovid pacijenata

Stanje je pod kontrolom i nema mjesta panici, a osoblje Brezovika je spremno da adekvatno odgovori svim izazovima, kazala je Gordana Reljić, direktorica Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“.


Kako je kazala, hospitalizovano je 47 kovid pacijenata, a samo juče u toku dana i noći primljeno je 33.

“Svi juče primljeni pacijenti su iz Nikšića i njihovo zdravstveno stanje se kreće od lakših, srednje teških i teških. U toku je proces kompletne dijagnostike svih novoprimljenih pacijenata koji je započet sinoć prilikom prijema. Uključena im je početna terapija i liječenje se odvija po protokolima koje je prepisala SZO”, navela je ona.

U bolnici u Brezoviku je za kovid pacijente, kako je istakla, opredijeljeno 60 kreveta, ali u slučaju da taj broj bude popunjen, svi kapaciteti će biti stavljeni na raspolaganje.

“Preduzimamo sve što treba, stanje je pod kontrolom, a kakva će situacija dalje biti ne možemo predvidjeti jer je riječ o dinamičnoj bolesti gdje pacijenti brzo iz lakšeg mogu doći u neko teže stanje. Naša bolnica i zaposleni su spremni da prime sve oboljele od Covid-19 i da im pružimo adekvatnu njegu. Ko god dođe biće hospitalizovan”, zaključila je ona.

Ostale vijesti iz kategorije