Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
07:42
28.9.2020.

Stupile na snagu nove mjere NKT-a u Nikšiću

Odlukom Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) u Nikšiću je od danas zabranjeno napuštanje objekata stanovanja od 22 sata do pet sati ujutro, a zabranjen je i rad ugostiteljskih objekata i kućne posjete.


U Beranama i Andrijevici primjenju se iste mjere kao u Nikšiću.

U Kotoru, Budvi, Podgorici i Pljevljima od danas ugostiteljski objekti mogu da rade do 22 sata, a za stolom mogu sjedjeti najviše dvije osobe.

Takođe je obavezan razmak od jednog metra između stolica osoba koje su okrenuta leđima jedna drugima.

U Rožajama je zabranjen rad ugostiteljskih objekata i okupljanje u objektima stanovanja osoba koje nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

U ostalim gradovima nema novih mjera, ali se nastavlja striktno poštovanje i stroga kontrola sprovođenja važećih epidemioloških mjera.

Institut za javno zdravlje u subotu je objavio listu kumulativne incidencije za lokalne samouprave na osnovu koje se primjenjuju nove mjere NKT-a, koje će važiti narednih 14 dana. U zavisnosti do broja inficiranih od koronavirusa računa se kumulativna incidenca (br. novih slučajeva / br. stanovnika, na 100.000 stanovnika).

Odluka o eventualnom ublažavanju mjera donosi se po automatizmu svakih 14 dana u zavisnosti od kretanja vrijednosti stopa dok se analiza pooštravanja mjera vrši na sedmičnom nivou u skladu sa kretanjem stopa.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:44
  30.11.2020.

  Esencijalno ulje đumbira najčešće se koristi za inhalaciju kako bi se olakšali simptomi prehlade i gripa.

 • 17:04
  30.11.2020.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1233 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 384 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.

 • 12:00
  30.11.2020.

  U Opštoj bolnici Nikšić preminula su tri pacijenta rođena 1947,1959. i 1960. godine zbog komplikacija izazvanih kovid infekcijom, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

 • 09:06
  30.11.2020.

  Kada se pogleda 14-dnevna incidenca imamo blagi pad broja zaraženih, ali je broj oboljelih od Kovida 19 i dalje veoma visok, a mjere se ne poštuju kako treba. Da li će doći do pada broja inficiranih i mogućeg zaključavanja zavisi isključivo od poštovanja mjera, kazao je gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.