Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
07:42
28.9.2020.

Stupile na snagu nove mjere NKT-a u Nikšiću

Odlukom Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) u Nikšiću je od danas zabranjeno napuštanje objekata stanovanja od 22 sata do pet sati ujutro, a zabranjen je i rad ugostiteljskih objekata i kućne posjete.


U Beranama i Andrijevici primjenju se iste mjere kao u Nikšiću.

U Kotoru, Budvi, Podgorici i Pljevljima od danas ugostiteljski objekti mogu da rade do 22 sata, a za stolom mogu sjedjeti najviše dvije osobe.

Takođe je obavezan razmak od jednog metra između stolica osoba koje su okrenuta leđima jedna drugima.

U Rožajama je zabranjen rad ugostiteljskih objekata i okupljanje u objektima stanovanja osoba koje nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

U ostalim gradovima nema novih mjera, ali se nastavlja striktno poštovanje i stroga kontrola sprovođenja važećih epidemioloških mjera.

Institut za javno zdravlje u subotu je objavio listu kumulativne incidencije za lokalne samouprave na osnovu koje se primjenjuju nove mjere NKT-a, koje će važiti narednih 14 dana. U zavisnosti do broja inficiranih od koronavirusa računa se kumulativna incidenca (br. novih slučajeva / br. stanovnika, na 100.000 stanovnika).

Odluka o eventualnom ublažavanju mjera donosi se po automatizmu svakih 14 dana u zavisnosti od kretanja vrijednosti stopa dok se analiza pooštravanja mjera vrši na sedmičnom nivou u skladu sa kretanjem stopa.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:46
  27.10.2020.

  Zdravstvena apotekarska ustanova Montefarm danas će početi sa isporukom vakcine protiv gripa svim domovima zdravlja, a, prema riječima izabranih ljekara, vakcinacija će početi u četvrtak i petak 29. i 30. oktobra.

 • 21:40
  26.10.2020.

  Iako su Evropljani spavali sat vremena duže zbog vraćanja sata, odnosno prelaska na zimsko računanje vremena, postoji i loša strana ove promjene. Jedna je i ta da će mnogi radni dan počinjati i završavati po mraku.

 • 17:54
  26.10.2020.

  Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je nešto bolja, a podaci pokazuju da se u 18 opština smanjuje broj inficiranih, kazao je direktor Instituta za jvano zdravlje Boban Mugoša. 

 • 17:02
  26.10.2020.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 422 uzorka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 112 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.