Autor: Marija Vujovic
Foto: Privatna arhiva
12:21
29.10.2020.

Slovačka ambasada donirala 10.000 eura OB Nikšić

Opšta bolnica Nikšić dobila je donaciju u vrijednosti od 10.000 eura od Ambasade Republike Slovačke.


Kako je kazao direktor bolnice Ilija Ašanin, donacija je proizvod prijateljskog odnosa dvije države, ali i razgovora nastalih kada je bio ambasador Boris Gandel boravio u zvaničnoj posjeti opštini Nikšić.

“Tada se interesovao za stanje vezano za Covid pandemiju i tada sam ga informisao da je Opšta bolnica Nikšić određena za respiratorni centar za sjeverozapadni dio Crne Gore. Upoznao sam ga sa obimom posla koji ova najveća opšta bolnica u Crnoj Gori ima i njen značaj u zdravstvenom sistemu Crne Gore. Imajući sve to u vidu, prijateljske odnose koje Slovačka gaji prema Crnoj Gori, odlučeno je da deset hiljada evra za Opštu bolnicu Nikšić ide za nabavku, po nama, prioritetne opreme”, naveo je Ašanin i zahvalio na donaciji i prijateljskom odnosu.

On je istakao da su odlučili da nabave pet dvanaestokanalnih EKG aparata, te da će dio iznosa za to sufinansirati nikšićka bolnica.

Gandel je istakao da je Slovačka veliki prijatelj Crnoj Gori.

“Drago mi je što Slovačka podržava Crnu Goru veċ nekoliko godina, što naše donacije idu tamo gdje je potrebno. Ove godine imamo vanrednu situaciju ne samo u Crnoj Gori, Slovačkoj, Evropi, već u cijelom svijetu zbog pandemije. Slovačka je donirala ukupno 50 hiljada za Crnu Goru, danas potpisujemo sporazum za 10 hiljada za vašu bolnicu”, naveo je on i poželio da se zajedničkim putem pobjedi korona i u Nikšiću, Crnoj Gori, Slovačkoj, Evropi i svijetu.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:44
  30.11.2020.

  Esencijalno ulje đumbira najčešće se koristi za inhalaciju kako bi se olakšali simptomi prehlade i gripa.

 • 17:04
  30.11.2020.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1233 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 384 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.

 • 12:00
  30.11.2020.

  U Opštoj bolnici Nikšić preminula su tri pacijenta rođena 1947,1959. i 1960. godine zbog komplikacija izazvanih kovid infekcijom, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

 • 09:06
  30.11.2020.

  Kada se pogleda 14-dnevna incidenca imamo blagi pad broja zaraženih, ali je broj oboljelih od Kovida 19 i dalje veoma visok, a mjere se ne poštuju kako treba. Da li će doći do pada broja inficiranih i mogućeg zaključavanja zavisi isključivo od poštovanja mjera, kazao je gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.