Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
09:13
14.4.2021.

Povoljnija epidemiološka situacija u Nikšiću, brza vakcinacija bi usporila epidemiju

Značajno je povoljnija epidemiološka situacija u Nikšiću u odnosu na period od prije 20-ak dana, rekao je Redžep Zejnelagić epidemiolog u Domu zdravlja.


On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je značajno smanjen i broj novoinficiranih pacijenata, što je dovelo do pada epidemijske krive.

"Kad govorim o broju pregleda i testiranja, manje ih je nego u prethodnom periodu. A i sam procenat pozitivnih lica u odnosu na uzorkovana lica je značajno manji", rekao je Zejnelagić.

Komentarišući nedavna okupljanja građana, on je rekao da je svako okupljanje bilo kakvog karaktera epidemiološki rizik.

"Svako nepoštovanje mjera, nošenja maske, držanja distance nosi rizik od širenja infekcije. Da li će biti rasta broja obljelih vidjećemo u narednom periodu", rekao je Zejnelagić.

Apelovao je na građane da se prijave za vakcinaciju kako bi se iskoristio trend usporavanja epidemije i pada epidemijske krive.

"Brzo sprovedenom vakcinacijom velikog broja lica dodatno bi ubrzalo usporavanje epidemije i došli bi do bolje epidemiološke situacije u susret ljetu", rekao je sagovornik Jutarnjeg programa.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:46
  15.5.2021.

  Crna Gora je do danas dala 140.148 doza vakcina protiv korona virusa. To je, kako su naveli iz Ministarstva zdravlja, veći broj datih doza, u odnosu na broj stanovnika, od Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Ukrajine, Moldavije i Kosova.

 • 15:02
  15.5.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (petak, 14. maj 2021. godine) završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.430 uzoraka na novi koronavirus.

 • 13:22
  15.5.2021.

  Dom zdravlja zamijenio je punktom u Tehnopolisu. Zatekli smo ga u ambulanti broj dva. Goran Kosić jedan je od pet ljekara sa kojim ćete popričati prije nego što odete na vakcinaciju kod medicinskog tehničara.

 • 12:52
  15.5.2021.

  Institut za javno zdravlje, vodeći se preporukama svjetskih i evropskih organizacija, savjetuje da trudnicama treba ponuditi vakcinu protiv bolesti kovid-19, istovremeno kada i osobama iste dobi ili rizične grupe, piše Dan.