Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
21:44
30.11.2020.

Pomaže kod virusa i stresa: Napravite sami ulje od đumbira

Esencijalno ulje đumbira najčešće se koristi za inhalaciju kako bi se olakšali simptomi prehlade i gripa.


Jednostavno se doda u vruću vodu, glava se prekrije peškirom i udiše se para. Međutim, ovo ulje odlično je i za masažu tijela, posebno za opuštanje nakon velikog stresa.

Esencijalno ulje ovog zdravog korena može da se kupi u svakoj bolje snabdjevenoj prodavnici, ali isto tako može da se napravi i kod kuće od dva sastojaka koje ćete pronaći u svakoj radnji - od đumbira i maslinovog ulja!

Recept:

Nasjecite đumbir zajedno s korom, tako da napunite šolju od 2,4 dl.

Potom u vatrostalnu posudu sipajte šolju i po maslinovog ulja i dodajte đumbir. Stavite to u rernu i ostavite oko dva sata na temperaturi od nekih 70 stepeni.

Potom u cjediljku stavite čistu gazu i procijedite ulje.

Na kraju gazu rukama stisnite kako biste iscijedili što više toga. Ulje sipajte u teglu i stavite datum kada ste ga napravili.

Obično može da se upotrebljava oko šest mjeseci.

Čuvajte ga na tamnom i hladnom mestu.

Izvor: leaf.tv

Ostale vijesti iz kategorije

 • 07:56
  27.1.2021.

  Šefica Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorka Oana Kristina Popa i glavna pregovaračica Zorka Kordić potpisale su danas Sporazum o finansiranju podrške EU zdravstvenom sektoru u borbi protiv COVID-19. 

 • 22:13
  26.1.2021.

  Korijen maslačka je čest sastojak detoksikacionih čajeva i dodataka zbog svojih svojstava uravnoteženja jetre.

 • 17:44
  26.1.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analize i Institutu dostavile rezultate za 1.887 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 565 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.

 • 13:33
  26.1.2021.

  Crnoj Gori biće isporučeno 150 hiljada doza kineske vakcine, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, navodeći da je sa Kinezima već potpisan predugovor o nabavci.