Autor: onogost.me
Foto: gov.me/B.Ćupić
08:00
30.10.2020.

Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

Domovi zdravlja u Crnoj Gori počinju sa vakcinacijom građana protiv sezonskog gripa.


Direktor podgoričkog Doma zdravlja, Nebojša Kavarić kazao je za Novu M da Crna Gora ove godine raspolaže sa 31.000 doza vakcine, što je 40 odsto više nego godinu ranije, a domovi zdravlja su dobili količine vakcina shodno broju stanovnika u određenom gradu.

Kad je riječ o kovid pozitivnim pacijentima, preporuka je da pacijenti nakon preležanog korona virusa vakcinu protiv sezonskog gripa prime nakon mjesec, dok asimptomatski mogu bez problema primiti vakcinu, ako su u rizičnoj grupi koju čine građani stariji od 65 godina, hronični bolesnici, uključujući i djecu sa hroničnim oboljenjima, kao i zdravstveni radnici.

U povećanom riziku su i osobe sa smanjenom funkcijom imunološkog sistema uključujući i osobe sa HIV/AIDS-om, one koje imaju transplantirane organe i/ili ćelije i zdravstveni radnici.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:50
  17.1.2021.

  Zima može biti pravi neprijatelj vaše kože, posebno one na rukama, ukoliko je ne njegujete na pravi način, a kako da budete sigurni da vaša koža ima najbolju njegu pročitajte u nastavku:

   

 • 18:08
  17.1.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile su analize i Institutu dostavile rezultate za 1362 uzorka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 357 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.

 • 10:17
  17.1.2021.

  Epidemiolog u penziji, prof. dr sc. Novica Vujošević saopštio je, u Jutarnjem programu TVCG, da je izuzetno važno da građani shvate da treba da prime vakcinu. 

 • 21:06
  16.1.2021.

  Pandemijsko vrijeme je mnoge inspirisalo na puštanje kose, ali to ne podrazumijeva izbjegavanje frizera, već redovito kraćenje vrhova. Puštanje kose ne znači da je jednostavno treba prestati šišati, već kako bi bila zdrava i lijepa, vrhove ipak treba kratiti jer oni pucaju, pa se ponekad čini kao da kosa uopšte ne raste.