Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
09:06
30.11.2020.

Mugoša: Dobili smo snimke iz restorana i kafića, moguće i novo zaključavanje

Kada se pogleda 14-dnevna incidenca imamo blagi pad broja zaraženih, ali je broj oboljelih od Kovida 19 i dalje veoma visok, a mjere se ne poštuju kako treba. Da li će doći do pada broja inficiranih i mogućeg zaključavanja zavisi isključivo od poštovanja mjera, kazao je gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.


"Dobili smo snimke iz restorana kafića, sve se vidi i na društvenim mrežama i pitamo se šta dalje i šta raditi. Zaravnili smo krivu, ali je i dalje visoka. Sve mjere bi trebale da dovedu do pada inficiranih i to zavisi isključivo od toga da li ćemo poštovati mjere", rekao je Mugoša.

Istakao je i da građani nijesu "previše posvećeni poštovanju mjera", te da su pokušali da da predlože mjere tako da se ne zatvori privreda, imajući u vidu stanje u zemlji.

"Činjenica je da to u Crnoj Gori ne ide baš lako i jednostavno", rekao je Mugoša.

Dodao je da je zdravstveni sistem opterećen, ali se i dalje održava.

"Ako se ne smanji broj zaraženih strah me da ćemo morati ići i u kompletno zaključavanje kao u prvom talasu", poručio je Mugoša.

Najavio je i da ako mjere ne daju rezultata da će nove "sigurno biti strože od ovih sad".

Mugoša je kazao i da tek kada se vakcina registruje moći će da se govori o tome kada će stići u Crnu Goru.

Podsjetio je da je Crna Gora krenula u proces nabavke i da je uplatila avans za vakcinu.

rtcg.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:13
  26.1.2021.

  Korijen maslačka je čest sastojak detoksikacionih čajeva i dodataka zbog svojih svojstava uravnoteženja jetre.

 • 17:44
  26.1.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analize i Institutu dostavile rezultate za 1.887 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 565 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.

 • 13:33
  26.1.2021.

  Crnoj Gori biće isporučeno 150 hiljada doza kineske vakcine, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, navodeći da je sa Kinezima već potpisan predugovor o nabavci.

 • 09:22
  26.1.2021.

  Epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje Karolina Hajduković kazala je da se očekuju rezultati uzoraka na novi soj korona virusa, koji su upućeni u referentnu laboratoriju u Berlinu, nakon sumnji da se novi soj pojavio i u Crnoj Gori. Ponovila je da u ovom momentu još nema tačnog datum isporuke vakcina.