Autor: onogost.me
Foto: gov.me
12:01
20.4.2021.

Mitrović: 20 kovid pacijenata životno ugroženo, zaražen jedan medicinski radnik

U nikšićkoj bolnici se trenutno liječi 69 kovid pozitivnih pacijenata, od kojih je 30 sa težom kliničkom slikom, a 20 je životno ugroženo.


Kako je kazao v.d. direktora bolnice Marko Mitrović za Boje jutra na TV Vijesti sedam pacijenata je na neinvazivnoj ventilaciji.

"Protekla 24 časa nijesmo imali smrtnih slučajeva, vidite i sami da je značajan pad broja zaraženih pacijenata u opštini Nikšić. Juče je bilo 18 novozaraženih pacijenata, u odnosu na period prije nekih četiri nedjelje kada je bilo do 120 pacijenata. To je značajan pad i taj pad je konstantan, što je jako bitno", rekao je Mitrović.

On je kazao da je u ovom trenutku jedan medicinski radnik u Nikšiću zaražen.

"Oko 150 naših medicinskih radnika vakcinisano je u ovom trenutku. To nije ni veliki, ni mali broj. Moramo uzeti u obzir da je veliki broj naših radnika bio i zaražen koronavirusom, pa mora proći određeni period da bi se vakcinisali." istakao je Mitrović.

Naglasio je i da će se tokom ove sedmice normalizovati rad u svim ambulantama.

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:46
  15.5.2021.

  Crna Gora je do danas dala 140.148 doza vakcina protiv korona virusa. To je, kako su naveli iz Ministarstva zdravlja, veći broj datih doza, u odnosu na broj stanovnika, od Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Ukrajine, Moldavije i Kosova.

 • 15:02
  15.5.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (petak, 14. maj 2021. godine) završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.430 uzoraka na novi koronavirus.

 • 13:22
  15.5.2021.

  Dom zdravlja zamijenio je punktom u Tehnopolisu. Zatekli smo ga u ambulanti broj dva. Goran Kosić jedan je od pet ljekara sa kojim ćete popričati prije nego što odete na vakcinaciju kod medicinskog tehničara.

 • 12:52
  15.5.2021.

  Institut za javno zdravlje, vodeći se preporukama svjetskih i evropskih organizacija, savjetuje da trudnicama treba ponuditi vakcinu protiv bolesti kovid-19, istovremeno kada i osobama iste dobi ili rizične grupe, piše Dan.