Autor: onogost.me
Foto: gov.me/B.Ćupić
17:27
19.1.2021.

Ministarstvo zdravlja: Kineska vakcina stiže krajem januara

Crna Gora će krajem januara dobiti dovoljne količine Sinofarmove vakcine protiv koronavirusa, dogovoreno je tokom današnjeg sastanka između visokih predstavnika ove kineske kompanije i ministarke zdravlja Crne Gore Jelene Borovinić Bojović.


To je danas saopšteno iz tog resora. 

"Ministarka  je tokom online sastanka zahvalila kineskim partnerima na ažurnosti i brizi koju su pokazali tokom intenzivnih pregovora u prethodnom periodu, a koji su rezultirali konačnim dogovorom da u Crnu Goru u najskorijem roku Sinofarm isporuči respektabilne količine vakcine koja će biti dostupna crnogorskim građanima", navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo zdravlja je, kako kažu, u završnoj fazi bilateralnih pregovora i sa ostalim proizvođačima vakcina protiv koronavirusa.

"Ministarstvo ostaje pri ranije izrečenom stavu da će prva vakcina kojom će započeti imunizacija u Crnoj Gori biti sa evropskim sertifikatom, te da se radi o Fajzerovoj vakcini. Nastavljen je dijalog koji naša zemlja ima i u okviru COVAX inicijative, tako da će crnogorski građani imati na raspolaganju dovoljne količine vakcina kako bi imunizacija protiv SarsCov2 infekcije bila na visokom nivou", poručuju iz tog resora.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:38
  25.2.2021.

  U Crnu Goru danas će stići pet hiljada doza ruske vakcine Sputnjik V obezbijeđenih u direktnim pregovorima sa Rusijom.

 • 07:39
  25.2.2021.

  Mjerama Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje ostaje na snazi zabrana rada ugostiteljskih objekata u Nikšiću, Podgorici,Cetinju, Herceg Novom, Ulcinju i Kotoru. Od danas će biti zatvoreni ugostiteljski objekti u Danilovgradu, Tuzima i Baru.

 • 21:27
  24.2.2021.

  Anosmija, odnosno gubitak ili promjena mirisa i ukusa, prepoznata je kao simptom koronavirusa. Novo istraživanje pokazuje da je sasvim moguće da se osobama koje su preležale Kovid-19 čulo mirisa ne povrati za čak pet mjeseci nakon infekcije.

 • 15:52
  24.2.2021.

  Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da u Nikšiću, Podgorici, Cetinju, Herceg Novom, Danilovgradu, Ulcinju, Kotoru i Tuzima važi zabrana rada ugostiteljskih objekata.