Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
09:01
22.9.2020.

Kovid pacijenti u Brezoviku stabilno, među oboljelima i osoblje

U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Brezoviku, koja raspolaže sa 60 Kovid kreveta, liječi se 57 pacijenata koji imaju lakše do umjereno tešku kliničku sliku i svi su stabilnih vitalnih parametara, saopštila je Dragica Gudelj, doktorka Kovid tima u toj zdravstvenoj ustanovi.


Ona je u Jutarnjem programu Javnog servisa kazala da je stanje u Brezoviku stabilno i da su Kovid pacijenti u potpunosti izdvojeni od takozvanog '' čistog'' dijela bolnice. 

Kako je istakla Gudelj, među osobljem ima zaraženih Kovid infekcijom.

„Nažalost nekolicina naših zaposlenih je obolela od ove infekcije, stabilni su, dobro se osećaju i očekujemo njihov brzi oporavak. Treba reći da smo mi mali kolektiv u kome je svaki zaposleni veoma bitna karika, pa tako ispadanje bilo koga dovodi do gomilanja problema, sa kojima se još uvek dobro nosimo“, naglasila je Gudelj.

Veliki izazov u ovom trenutku, prema njenim riječima, je omogućiti pravilno i nesmetano funkcionisanje u bolnici, te pružiti najbolji mogući tretman svim pacijentima koji gravitiraju ka ovoj bolnici. 

„Da napomenem, Brezovik je jedina bolnica u Crnoj Gori u kojoj se leče pacijenti sa tuberkulozom, zatim onkološki pacijenti sa malignitetima pluća kao i veliki broj pacijenata sa opstruktivnim bolestima pluća. Svi oni i u vreme ove pandemije zahtevaju kavalitetan tretman, i ne mogu biti zapostavljeni“, istakla je ona.

Kako je kazala komunikacija sa Nacionalnim koordinacionim tijelom je svakodnevna i vrlo kvalitetna.

„U toku prošle nedelje predstavnici ovog tela su bili u poseti našoj bolnici a povod je bio izraziti rast broja obolelih u Nikšiću. Uverili su se da Brezovik funkcioniše po svim preporukama i standardima propisanim od strane WHO“, zaključila je Gudelj.

Ostale vijesti iz kategorije