Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
21:06
23.6.2021.

Koliko vode treba piti tokom ljetnih mjeseci

Hidratacija je važna za podizanje nivoa energije, poboljšavanje fizičkih mogućnosti i izbjegavanje glavobolje. Ljudi se tokom ljeta više znoje, a dehidracija može dovesti do pada krvnog pritiska. Zbog toga biste trebali piti veću količinu vode. 


Znakovi dehidracije podrazumijevaju glavobolju, suvoću usta i očiju, tvrdu stolicu i visoko koncentrisan urin. Nosite bocu vode u torbi i stavite je na radni sto kako biste imali vizuelni podsjetnik da je trebate piti tokom dana.

Svaka osoba bi dnevno trebala piti osam čaša vode, što je otprilike dva litra. Tokom ljetnih mjeseci trebali biste piti približno dva i po litra.

Voda je vaš najbolji saveznik u procesu hidratacije. Naravno, uvijek možete dodati voće. Imajte na umu da šećer i kofein dehidriraju.

Ako tokom vježbanja neprestano posežete za vodom, to je znak da vaše tijelo nije dovoljno snažno da obavlja vježbe koje želite uraditi. Zbog toga je hidratacija prije treninga naročito važna i pomoći će vam da postignete bolje rezultate.

Izvor: klix.ba

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:44
  29.7.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje i druge laboratorije koje se bave dijagnostifikovanjem kovida-19 registrovale su 146 novih slučajeva, od kojih je 140 među građanima Crne Gore i šest među turistima koji borave na teritoriji Crne Gore.

 • 14:58
  29.7.2021.

  Ministarstvo zdravlja obezbijedilo je 152.100 doza Pfizer i BioNTech vakcina čija isporuka počinje 2. avgusta.

 • 09:16
  29.7.2021.

  Bivši pomoćnik direktora Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), dr Nemanja Radojević, saopštio je kako i dalje smatra da nas čeka još najmanje dvije godine borbe sa korona virusom.

 • 08:23
  29.7.2021.

  Zdravstveni radnici i pacijenti su Institutu za ljekove i medicinska sredstva (CInMED) dostavili ukupno 358 prijava sumnji na neželjene događaje nakon primjene vakcina protiv korona virusa, pišu Dnevne novine.