Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
21:50
17.1.2021.

Kako pravilno njegovati kožu ruku tokom zime

Zima može biti pravi neprijatelj vaše kože, posebno one na rukama, ukoliko je ne njegujete na pravi način, a kako da budete sigurni da vaša koža ima najbolju njegu pročitajte u nastavku:

 


Rukavice

Najbolji način da zaštitite kožu ruku tokom hladnih dana jeste da nosite tople rukavice, ali trebalo bi nositi i gumene rukavice tokom pranja suđa i čišćenja različitim hemikalijama i deterdžentima koji su veoma jaki i mogu oštetiti kožu.

Sapun

Kako bi održavali svakodnevnu higijenu potrebno je redovno prati ruke, što tokom zime može veoma negativno da utiče na kožu ruku. Upravo zato je veoma važno koristiti odgovarajući sapun tokom ovog perioda u godini. Najbolji izbor za zimu je sapun sa blažom formulom koji hidrira kožu. Osim toga, najbolje bi bilo ruke prati u mlakoj vodi jer vruća voda uništava elastičnost kože, dok je hladna voda isušuje.

Balzam za ruke

Ako želite njegovane ruke – potrebno je koristiti balzame za kožu koji možete napraviti sami kod kuće. Za domaći balzam potrebno je dva žumanceta, dvije kašike meda i dvije kašike maslinovog ulja koje, izmiješane, nanesete na ruke i držite 20 minuta. Nakon toga, ruke isperite mlakom vodom i nanesite kremu (najbolje bi bilo onu koja sadrži pantenol). Za što bolji efekat balzama – nanosite ga dva do tri puta dnevno.

Izvor: Novosti.rs

Ostale vijesti iz kategorije

 • 07:39
  25.2.2021.

  Mjerama Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje ostaje na snazi zabrana rada ugostiteljskih objekata u Nikšiću, Podgorici,Cetinju, Herceg Novom, Ulcinju i Kotoru. Od danas će biti zatvoreni ugostiteljski objekti u Danilovgradu, Tuzima i Baru.

 • 21:27
  24.2.2021.

  Anosmija, odnosno gubitak ili promjena mirisa i ukusa, prepoznata je kao simptom koronavirusa. Novo istraživanje pokazuje da je sasvim moguće da se osobama koje su preležale Kovid-19 čulo mirisa ne povrati za čak pet mjeseci nakon infekcije.

 • 15:52
  24.2.2021.

  Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da u Nikšiću, Podgorici, Cetinju, Herceg Novom, Danilovgradu, Ulcinju, Kotoru i Tuzima važi zabrana rada ugostiteljskih objekata.

 • 14:53
  24.2.2021.

  U Crnoj Gori potvrđena su nova 643 slučaja infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).