Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
09:28
25.5.2020.

Hrapović: Ponosni smo nosioci titule corona free države, ovo je zajednički uspjeh

Posljednja smo evropska zemlja koja je registrovala „prvi slučaj“ COVID-19 i prva koja je uspjela da iskorijeni virus! Hvala svim zdravstvenim radnicima i hvala građanima Crne Gore. Ovo je zajednički uspjeh, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.


U danima pred nama, kako je istakao, odgovorno ponašanje i zajednička briga o zdravlju „naš su adut da i dalje budemo ponosni nosioci titule corona free države koja je pokazala da zna kako da se suoči i izbori sa opasnim neprijateljem, koji je pokorio cijelu planetu“.

„Zdravstveni sistem ostaje snažno posvećen svom primarnom cilju očuvanja zdravlja i života građana. Sve naše aktivnosti i u narednom periodu biće fokusirane na praćenje, razvoj i pripremljenost na odgovor u skladu sa epidemiološkim pokazateljima“, poručio je Hrapović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 07:46
  5.7.2020.

  Sedamdesetčetvorogodišnji pacijent iz Rožaja preminuo je sinoć u Jedinici intenzivnog liječenja Interne klinike od posljedica COVID-19 infekcije, saopštili su iz Kliničkog centra.

 • 18:04
  4.7.2020.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje su u poslednja 24 časa završile PCR analizu 548 uzorka na novi koronavirus, među kojima je 57 rezultata bilo pozitivno. Radi se o pacijentima iz: BP (25), PG (19), PV (6), RO (2), HN (2) te BR, CT i NK po 1.

 • 13:06
  4.7.2020.

  U Kliničkom centru Crne Gore trenutno se liječi 28 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19, od kojih je sedam u Poluintenzivnoj jedinici, a dva su u Jedinici intenzivnog liječenja i vitalno su ugroženi, saopšteno je danas iz te zdavstvene ustanove.

 • 08:10
  4.7.2020.

  Od početka godine nosioci dozvole za ljekove su obavijestili Agenciju za ljekove i medicinska sredstva CALIMS o nestašici devet različitih ljekova, saopšteno je iz ove institucije.