Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:05
22.9.2021.

„Health spot“ – „Mjesto zdravlja“ od 24. do 27. septembra u Nikšiću

„JZU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore“  I “Health magazine”- časopis posvećen zdravlju I zdravim stilovima života, zaokružili su organizacionu i idejnu strukturu višednevnog događaja “Health spot” gdje bi učesnicima poklonili višednevno „health” iskustvo, kojim bi ih upoznali sa benefitima praktikovanja zdravlja i zdravih stilova života. Sfere medicine, fitnesa, alternativne medicine, sporta, joge, ishrane, su samo neke od tema koje će se obraditi kroz seminare, predavanja, prezentacije, javne časove,  posvećene kako stručnoj, tako i opštoj populaciji.


Glavni gradski trg će ugostiti „Health spot“ dane sa: tri treninga na otvorenom, „Dan sporta“, prezentacije zdravih stilova života kroz interaktivni pristup, javne  prezentacije iz oblasti urgentne medicine, prve pomoći, opšte medicine, procjene zdravstvenog stanja, besplatno mjerenja zdravstvenih parametara, vitaminskog kompleksa, konsultacija, poklon uzoraka, kao i edukacionog materijala.

Gradski trg će u dvodnevnom događaju biti obogaćen sa četiri pagode postavljene na četiri kraja trga, promo štandovima, centralnom binom, reklamnim štandovoma, promo timovima na 8 lokacija u gradu, autobusom za vakcinaciju protiv korona virusa COVID-19, aktivnostima Crvenog krsta, domova zdravlja Podgorica i Nikšić, kao i Instituta za javno zdravlje.

Osnovna ideja projekta je da edukacioni dio bude održan u prostorijama Tehnopolisa, gdje bi gostima prezentovali i sjajne uslove koje posjeduje ova institucija i time postavili temelj za buduće projekte kojima bi Nikšić mogao da bude stavljen na mapu konferencijsko-zdravstvenih centara.

“Health spot” će zajedno sa  JZU Zavodom za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, u Tehnopolisu, u okviru svog programa organizovati i “Dane hitne medicinske pomoći” sa predavačima i temama:

* dr Vuk Niković -  „Značaj organizacije urgentne medicine za zdravstveni sistem jedne države“,
* dr Danilo Jokić - „Primarna zdravstvena zaštita – savremeni izazovi – COVID-19“,
* dr Mitar Radulović - „ Kardio-pulmonalna reanimacija (KPR)“,
* dr Dubravka Rakočević; dr Milan Radulović - „Diferencijalna dijagnostika bola u grudima,
* dr Nataša Miketić; dr Rifat Medjedović;dr Ana Bulatović - „Aceklofenak-prvi izbor u terapiji bola“,
* Biolog Anđelka Šćepanović -„Voda“.

“Health spot” će u okviru svog programa organizovati i seminar otvorenih vrata pod nazivom “Napravi korak ka zdravlju” koji će se održati 26.09.2021.,sa početkom u 10h, posvećen građanima, sa temama i predavačima:

* “Ishrana i hronična oboljenja”- .dr Enisa Kujundžić spec.higijene,
* “Discus hernija” - savremeni pristup neoperativnog liječenja (spinalna dekompresija dry needling, tecar terapija )” -Milić Raičković  spec. fizioterapije,
* “Načini čišćenja organizma” - Jovana Mrvina,
* “Bahove kapi- naši mudri saveznici” - Žana Burić (Holistički centar Sklad),
* “Joga - Postizanje jedinstva uma, duha i tijela “– Stefan Ivanović (Centar za dušu i tijelo Nikšić).

„Health spot“ –„Mjesto zdravlja“ će se održati u Nikšiću u periodu od petka 24.09. do nedjelje 27.09.2021, sa trajanjem od 10h pa do 18h, istog dana, poštujući sve epidemiološke mjere koje budu aktuelne u datom trenutku.

Projekat je podržan od strane Opštine Nikšić, Ministarstva zdravlja Crne Gore, JZU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, Instituta za javno zdravlje, Bolnice Nikšić, Domova zdravlja Podgorica i Nikšić, Crvenog krsta Nikšić.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:21
  27.10.2021.

  Od pojave koronavirusa u Cmoj Gori evidentirano je više od 140.000 građana oboljelih od COVID-19 infekcije, a među inficiranim pacijentima prednjače žene. Naime, podaci sajta covidodgovor.me pokazuju da je od početka epidemijskih dešavanja u našoj zemlji koronavirus imalo 72.965 žena i 68.383 pacijenta” jačeg pola”, pišu Dnevne novine.

 • 07:51
  27.10.2021.

  U Crnu Goru danas stiže 100 hiljada vakcina kineskog proizvođača Sinovak, kao donacija Turske našoj zemlji, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

 • 15:35
  26.10.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (ponedeljak, 25.10.2021. godine) završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 3.007 uzorka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 542 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.

 • 10:05
  26.10.2021.

  U Kliničkom centru Crne Gore trenutno se nalazi 119 pacijenata sa COVID-19 infekcijom.