Autor: onogost.me
Foto: Infobiro
09:16
18.9.2020.

Grbović o epidemiji: Država da pošalje više inspektora, kaznenim mjerama učiniti da Nikšićani poštuju preporuke

U Nikšiću se naglo povećao broj zaraženih koronavirusom i najveći razlog za to je, po mom mišljenju, loša kontrola inspekcijskih organa. Ja ovim putem pozivam državne inspekcijske službe da se pojave u Nikšiću, ne mogu sa jednim inspektorom ovdje da uvode red nego da se pojavi veća ekipa, zajedno sa komunalnom policijom, kazao je predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović.


On je gostujući u Jutarnjem programu TVCG kazao da Nikšić ima ogroman broj lokala, te da se tu okupljaju mladi i dolazi do širenja zaraze.

„Tu su muzike, tu se okupljaju mladi, tu se pije, tu se veseli, pjeva i to je zaista jedan ogroman izvor zaraze i ovo što sam naveo je moja preporuka da bi opet doveli broj zaraženih na neki optimalan nivo“, smatra on.

Inače se, kako je rekao, Nikšićani slabo pridržavaju mjera.

„U zadnje vrijeme veoma malo, nema kaznenih mjera koje su neophodne jer jedino su kaznene mjere te koje mogu dovesti Nikšićane da se počnu ponašati onako kako su preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela. Doduše, bilo je dosta svadbi i sahrana i sve to čini da se sad pojavio veliki broj zaraženih“, zaključio je on.

Podsjetimo, juče je u Nikšiću registrovan 61 novooboljeli. Nikšić se sada, sa 467 aktivnih slučajeva, nalazi na drugom mjestu po broju oboljelih u Crnoj Gori.

Ostale vijesti iz kategorije