Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
13:06
4.7.2020.

Dva pacijenta u Kliničkom centru životno ugrožena

U Kliničkom centru Crne Gore trenutno se liječi 28 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19, od kojih je sedam u Poluintenzivnoj jedinici, a dva su u Jedinici intenzivnog liječenja i vitalno su ugroženi, saopšteno je danas iz te zdavstvene ustanove.


Kako se ističe, osim pacijenata koji su na intenzivnoj njezi, ostali su trenutno stabilnih vitalnih parametara.

“Još jednom podsjećamo i apelujemo na građane da poštuju mjere prevencije i obavezno nose zaštitne maske, održavaju fizičku distancu i higijenu ruku jer je dokazano da je ovo najbolji put da se spriječi dalje širenje infekcije”, poručuju iz KCCG.

Dodaju da se svakodnevno povećava broj inficiranih koronavirusom u Crnoj Gori, te se bilježi i veći priliv pacijenata na bolničkom liječenju, ne samo u toj ustanovi već na nivou države.

“Odgovornim ponašanjem svakog pojedinaca, te čuvanjem ličnog zdravlja, čuvamo i zdravlje naših porodica i cijele populacije”, naglasili su u Kliničkom centru.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:04
  13.8.2020.

  Možda biste otišli u neki spa centar da se opustite i smanjite nivo stresa i umora. Ali nedavno istraživanje pokazalo je da možete da radite i neke druge stvari koje će vam takođe pomoći, poput čišćenja i sređivanja kuće.

 • 17:09
  13.8.2020.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 367 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 44 novopozitivnih slučajeva infekcije.

 • 10:14
  13.8.2020.

  Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) i epidemiolog Senad Begić kazao je da je epidemiološki rizik tokom izbornog dana sveden na minimum, te da je on kao takav višestruko manji od boravka u nekom ugostiteljskom objektu. Kad je u pitanju početak školske godine, Begić kaže da je ključno pitanje možemo li djeci obezbijediti sigurnu radnu sredinu.

 • 17:12
  12.8.2020.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 460 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkrivenio 65 novopozitivnih slučajeva infekcije.