Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
17:17
5.3.2021.

Dom zdravlja bez longacefa, očekuju nabavku od Montefarma

Dom zdravlja trenutno nema lijek longacef, a prema riječima direktorice te ustanove Ljiljane Adžić, nije dostupan nigdje u gradu.


Ona je kazala da nabavka tog lijeka nije u njihovoj moći.

„Izdata je naredba da vidimo hoće li ga Montefarm dobiti. Dobila sam informaciju, ako nešto stigne u Montefarm, da će poslati sve što mogu, makar do ponedjeljka da bi se premostili“, kazala je Adžić.

Čitalac portala Onogošt kazao je da u Domu zdravlja danas nije bilo longacefa, koji je trebao da primi kao dio terapije u liječenju protiv koronavirusa. Prema njegovim riječima, on je savjetovan od strane medicinskog osoblja da isti potraži u apotekama, gdje mu je rečeno da ga trenutno nema i da bi trebalo večeras da stigne, ali nije sigurno.

„Pacijent nije mogao biti upućen nigdje da ga traži, već da se konsultuje sa ljekarima oko promjene terapije“, navodi se u odgovoru direktorice Doma zdravlja.

Početkom februara ove godine iz Montefarma su upozoravali da je potražnja ovog antibiotika prevazilazila sve planove potrošnje, navodeći da je od marta prošle godine obim potrošnje nekoliko puta uvećan.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:46
  15.5.2021.

  Crna Gora je do danas dala 140.148 doza vakcina protiv korona virusa. To je, kako su naveli iz Ministarstva zdravlja, veći broj datih doza, u odnosu na broj stanovnika, od Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Ukrajine, Moldavije i Kosova.

 • 15:02
  15.5.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (petak, 14. maj 2021. godine) završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.430 uzoraka na novi koronavirus.

 • 13:22
  15.5.2021.

  Dom zdravlja zamijenio je punktom u Tehnopolisu. Zatekli smo ga u ambulanti broj dva. Goran Kosić jedan je od pet ljekara sa kojim ćete popričati prije nego što odete na vakcinaciju kod medicinskog tehničara.

 • 12:52
  15.5.2021.

  Institut za javno zdravlje, vodeći se preporukama svjetskih i evropskih organizacija, savjetuje da trudnicama treba ponuditi vakcinu protiv bolesti kovid-19, istovremeno kada i osobama iste dobi ili rizične grupe, piše Dan.