Autor: onogost.me
Foto: PR Centar
08:38
25.2.2021.

Danas stiže 5.000 doza Sputnjik V, nastavlja se vakcinacija u Nikšiću

U Crnu Goru danas će stići pet hiljada doza ruske vakcine Sputnjik V obezbijeđenih u direktnim pregovorima sa Rusijom.


"Prve vakcine protiv koronavirusa stigle su u Crnu Goru prije nedjelju dana kao donacija Srbije. Imunizacija prioritetnih grupa je počela. Sjutra nam stiže i prvi kontingent vakcina Sputnjik V obezbijeđenih u direktnim pregovorima sa Rusijom", navodi se na Tviter profilu Vlade.

Medicinsko osoblje u nikšićkom Domu juče je primilo prvu dozu Sputnjik V vakcine, čime je zvanično počela vakcinacija u našoj opštini. Danas se očekuje vakcinacija osoblja i u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku, a za tu ustanovu obezbijeđeno je 25 vakcina.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:13
  14.4.2021.

  Značajno je povoljnija epidemiološka situacija u Nikšiću u odnosu na period od prije 20-ak dana, rekao je Redžep Zejnelagić epidemiolog u Domu zdravlja.

 • 15:07
  13.4.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (ponedjeljak, 12. april 2021. godine) završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.295 uzoraka na novi koronavirus.

 • 10:14
  13.4.2021.

  Zdravstveni radnici u COVID 19 zonama duže od godinu rade u ekstremnim uslovima. Vrijeme je da im pomognemo, a način je veoma jednostavan – vakcinacijom protiv koronavirusa, navode iz Vlade.

 • 08:41
  13.4.2021.

  Epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje (IJZ) Marija Božović kazala je da, iako je epidemijska situacija bolja, nema mjesta opuštanju. Kaže da je poštovanje osnovnih mjera potrebno i prije, ali i poslije vakcinacije. Napominje da nije sigurna da će postojati mogućnost izbora vakcine iz razloga medicinskih indikacija.