Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
22:12
12.8.2019.

Arganovo ulje spas za oštećenu kosu

U posljednje vrijeme arganovo ulje je postalo jako popularno, a razlog je jednostavan, prepoznata je njegova dragocjenost.

Zanimljiva je činjenica da je stablo argana proglašeno dijelom svjetske UNESCO baštine, što samo još više potvrđuje njegovu vrijednost. Za jedan litar ulja potrebno je 100 kilograma plodova pa je zato često skupocjeno. Vitamin E je najvažniji sastojak arganovog ulja jer od njega potiče antioksidantno svojstvo ulja koje je spas za suvu i oštećenu kosu.

Ako želite najbolji i najdjelotvorniji efekt, stavljanje ulja kao maske je najbolji izbor.

Stavite arganovo ulje na kosu prije spavanja i ujutro ćete se probuditi sa savršeno sjajnom i glatkom kosom. Preporučujemo nanošenje na cijelu kosu jer što više nanesete, imaćete bolji efekt. Nakon toga zavežite kosu u punđu, a na jastuk stavite peškir.

Izvor: wall.hr

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:14
  19.8.2019.

  Kada se u avgustu privede kraju branje krupnih plodova pitome kupine, dobri poznavaoci ljekovitog bilja kreću put brda u potragu za sitnijim, gotovo crnim bobicama divlje kupine (Rubus fruticosus).

 • 21:46
  18.8.2019.

  Kukuruz je najzdravija ljetnja girckalica koja obara holesterol i jača nerve, a kukuruzna svila odličan je diuretik.

 • 22:13
  16.8.2019.

  Već decenijama se zna da zbog učestalog korištenja antibiotika bakterije mogu razviti otpornost na njih, ali izgleda da i druge vrste medikamenata, uključujući ibuprofen, takođe pojačavaju rezistenciju bakterija na antimikrobne ljekove, javlja "New Scientist".

 • 21:50
  15.8.2019.

  Institutu za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore, u julu je prijavljeno 312 osoba oboljelih od neke od zaraznih bolesti, koje podliježu obaveznom prijavljivanju.