Autor: onogost.me
Foto: printscreen
08:15
24.4.2020.

VIDEO: Nikšićki umjetnici stvaraju i u izolaciji, poslušajte „Ostani doma“

Da umjetnost i umjetnici u našem gradu ne miruju ni za vrijeme pandemije dokazali su Nikšićani koji potpisuju tekst i spot za pjesmu „Ostani doma“.


Glavni „krivac“ što se ekipa umjetnika okupila i odlučila da u ovim uslovima da pjesmi na značajuje muzičar Mihailo Tomanović.

„Dopala mi se ideja pa sam odlučio da iskoristim slogan "Ostani doma" i sa drugarima iz djetinjstva uradimo zajednički nešto kreativno i pozitvno. Glumica Kristina Stevović je napisala tekst, ja muziku, a akademski slikar David Delibašić je zajedno sa mnom odradio aranžman. Prvi put smo se susreli sa radom preko skype streama, pa je ovo iskustvo bilo utoliko i zanimljivije“, priča Tomanović.

Nije krio da je ovo za sve njih bio izazov, trebalo je, kako kaže, stvarati u ograničenim okolnostima i dokazati da se takva uslovljenost može prevazići, a da kvalitet ne trpi.

Ističe da je ideja potekla od Ministarstva kulture Crne Gore koje je željelo da pokaže kako je moguće stvarati u kućnim uslovima.

Pjesma je, u skladu sa trenutnom situacijom, dobila i „karantinski spot“.

„Muzičari crnogorskog simfonijskog orkestra, pjevači, umjetnici, glumci, djeca, svi su se odazvali na poziv Ministarstva i učinili da ova pjesma dobije i interesantan spot sa kadrovima iz njihovih  domova“, kazao je Tomanović.

Ostale vijesti iz kategorije