Autor: onogost.me
Foto: Bedem fest
08:03
13.7.2021.

Večeras Bedem fest

Nakon godinu dana pauze zbog koronavirusa, večeras će se tvrđave Onogošt opet začuti zvuci 12. izdanja Bedem festa, koji se održava pod sloganom "Samo uživaj".


Dan državnosti, 13. jul simbolično je uzet kao datum za održavanje festivala koji će umjesto tri dana, kako je to bilo prethodnih godina, trajati dan zbog epidemiološke situacije.

Kapije će se otvoriti u 19 časova, a dva sata kasnije počeće i prvi nastup.

Iz organizacije su poručili da su preduzeli sve mjere kako bi u saradnji sa nadležnim institucijama – Ministarstvom zdravlja, Institutom za javno zdravlje, Opštom bolnicom i Domom zdravlja iz Nikšića i Podgorice omogućili bezbjedno okruženje za učesnike.

U saradnji sa Službom zaštite i spašavanja biće izvršena dezinfekcija prostora. Volonteri nikšićkog Crvenog krsta dijeliće maske, dezinfekciona sredstva, mjeriti temperaturu. U saradnji sa Opštom bolnicom Nikšić obezbijeđeno je 200 brzih antigenih testova.

Ovogodišnje izdanje organizuje se uz poruku “Vakciniši se”, a svi koji to žele mogu se vakcinisati u vakcinalnim autobusima koji će od 17 do 20h biti na platou ispod Bedema.

Prvih 50 mladih, od 18 do 30 godina, koji se vakcinišu, dobiće besplatne ulaznice za festival.

Cijena karte je 15 eura, a prodaja će početi od 19h.

Ovogodišnje izdanje festivala, prema riječima organizatora, moći će da posjeti između 700 i hiljadu ljudi.

Festival će, pored toga što se organizuje u posebnim okolnostima, obilježiti ženski izvođači.

Amira Medunjanin će otvoriti 12. izdanje Bedem festa, a njen nastup je zakazan za 21h.

Potom će u 22.30h nastupiti bend Two Zero, predstavnik partnerskog Bunt Rok festivala, a zvijezda večeri, popularna Senida će na binu stupiti u 23.30h.

Festival će, na zadovoljstvo ljubitelja elektronske muzike, zatvoriti Lea Dobričić, a početak njenog nastupa je u 45 minuta nakon ponoći.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:08
  16.9.2021.

  Nikšićanka Ivana Čupić godinama gradu uspješnu karijeru. Na nedavno održanom takmičenju Miss Freedom of the World u Sofiji odnijela je titulu Miss Freedom Balkan 2021, dok je u Atini, na Miss Tourism Planet takmičenju, proglašena za prvu titulu Miss Fashion Model.

 • 07:36
  30.8.2021.

  Na maloj sceni Tvrđave Bedem večeras, sa početkom u 20h, održaće se tematsko muzičko veče posvećeno ljubiteljima pank-rok zvuka.

 • 08:26
  29.8.2021.

  Na maloj sceni Tvrđave Bedem večeras, sa početkom u 20h, održaće se tematsko muzičko veče posvećene ljubiteljima bluz-džez zvuka.

 • 11:13
  28.8.2021.

  Tvrđava Bedem će u nedjelju i ponedjeljak biti domaćin muzičkog spektakla, u okviru kojeg su planirane bluz-džez i pank-rok tematske večeri.