Autor: onogost.me
Foto: lakefest.me
12:23
10.7.2018.

Van Gogh: Dođite da osjetite još jedno festivalsko iskustvo kakvo nudi Lake fest

Grupa Van Gogh nastupiće druge večeri ovogodišnjeg festivala na Krupcu, 10. avgusta.


Popularni Đule nije krio zadovoljstvo što su posle šest godina ponovo gosti, sada, kako kaže, već tradicionalnog i posebnog Lake festivala u Nikšiću.

„Fantastičan prostor, odlična ekipa koja je organizaciono okupljena oko festivala i svaka im čast što su opstali sve ove godine. U današnje vrijeme, ne samo u našem regionu već i u svijetu vrlo je teško održati pozitivan kreativni pritisak i podići iz godine u godinu tu estetsku ljestvicu da svaki put bude drugačije i bolje. Momci i djevojke okupljeni oko Lake festa su to uspjeli, traju dugi niz godina i svaka im čast na istrajnosti“, kaže Đule.

Dodaje da Van Gogh na ovom ljetnjem dijelu turneje ima potpuno drugačiju setlistu od prethodnog dijela turneje.

„Bend je nabrijan energijom više nego ikad i kao što to temperamentna publika koja posjećuje Lake fest voli i na šta je navikla od nas će dobiti jedan rock’a’rolla energetski set“, najavljuje on.

Pred nastup otkriva i šta se to novo sprema kod njih.

„Ovih dana smo u studiju, grupa je u procesu i progresu kreativnom kada je riječ o novom albumu. Završeno je pola albuma, drugu polovinu krećemo za par dana kada ponovo udahnemo duboko. Sudeći po onome kakve znake i signale dobijamo od novog materijala, biće to još jedno uzbudljivo muzičko putovanje sa grupom Van Gogh. Naravno, drugačije od prethodnog jer nemamo taj luksuz da se ponavljamo i da imamo iste albume, a sa druge strane to nešto što nas čini posebno inspirisanim da budemo kao na samom početku 1986. godine. Gomile rifova i esencijalni stihovi i šta reći sem da je Van Gogh na nekom novom početku, na nekoj kreativnoj i stilskoj prekretnici i vjerujem da će to biti na radost publike, bez obzira na činjenicu što se nikada, a ni sada nismo trudili niti se trudimo da se dopadnemo publici, niti da podilazimo ukusu publike“, objašnjava Đule.

 

 

Van Gogh je, ističe, bend kakav jeste, komunicira svojim pismom sa onima koji prepoznaju poruku i simboliku. Sa druge strane postoje, kako dodaje, i oni koji ne razumiju njihovo pismo, te da ako im je tako po volji, neka tako ostane i ubuduće.

Za publiku kraj Krupca je imao i poruku.

„Ko bude na mjestu događaja te noći prepoznaće poruku i prepoznaće pismo, a onda će on o tome govoriti na dalje. Koristim priliku da pozovem sve one koji do sada nijesu imali prilike da dođu na Lake fest da dođu u Nikšić i da osjete još jedno festivalsko iskustvo kakvo nudi Lake fest“, poručuje Đule.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije