Autor: Marija Vujovic
Foto: Marija Vujović
15:48
19.9.2018.

U nedjelju i ponedjeljak prvi Buk fest

Sa ciljem da postane tradicija, 23. i 24. septembra u mjestu Donja Bukovica organizovaće se prvi Buk fest.


Kako je istakao Nikola Vemić, direktor festivala i izvršni direktor Ekološkog pokreta Donja Bukovica, koji je, zajedno sa Opštinom Šavnik i Ozonom, pokrovitelj festivala, došli su na ideju da organizuju jedan fest koji će promovisati turističke potencijale šavničke opštine.

„Zaista mislimo da Crna Gora je toliko neistražena po pitanju turističkih i ekoloških ljepota. Ovim festivalom, ove godine uz nešto skromniji, dogodine, nadam se, sa mnogo većim budžetom i programom, pokušaćemo da promovišemo potencijale. Zaista nam je zanimljivo da sa ljudima koji gravitiraju u opštini Šavnik dignemo turistički potencijal opštine na veći nivo i da se turisti koji se tokom ljetnjeg perioda nađu tu uključe u Buk fest“, istakao je on navodeći da je otvaranje festivala 23. u 17h, a da nakon pola sata slijedi nastup DJ ZED-a.

Zatim će u 19h premijerno biti prikazan film Mladena Ivanovića koji je sniman na teritoriji Gornje i Donje Bukovice i sela Timar, a dan će zatvoriti svirka Petra Devića koja počinje u 20.30h i traje do 23h.

Član Upravnog odbora Branko Čupić kazao je da drugi dan festivala počinje panel diskusijom „Potencijal opštine Šavnik za savremene trendove u turizmu“ zakazanom u 10h.

„Centralni događaj tog dana biće Balkan River Tour sa početkom u 12h. Krenuće iz Albanije, a završava se u Sloveniji. Prolazi kroz Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, a proći će i kroz Bukovicu. Biće učesnici iz 10 zemalja – Slovenije, Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Mađarske, Švedske, Kanade, Danske i Crne Gore. Nakon toga će biti organizovana šetnja rijekom Bukovicom u dužini od 3km u 14h, a program se završava zatvaranjem u 16h“, najavio je Čupić.

Direktorica TO Šavnik Vaska Zorić naglasila je da opština Šavnik podržava ovakav vid manifestacija kroz čije se održavanje promovišu njeni prirodni i turistički potencijali.

„Na taj način djeluje se na jačanju i na kompletnom unaprijeđenju ukupne turističke ponude. Takođe, na ovaj način osnažujemo svijest o važnosti turizma, pogotovo u našoj opštini gdje su izuzetne šanse za razvoj ruralnog turizma. I ubuduće ćemo podržati svako dešavanje i svaku maniestaciju koja za cilj ima zdravu promociju prirodnih ljepota i potencijala, kulturno-istorijskih spomenika, obelježja i svega onoga što može uticati na obogaćivanje i unaprijeđenje ukupne turističke ponude opštine Šavnik“, zaključila je ona.

Ostale vijesti iz kategorije