Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
11:17
12.7.2021.

Šundić: Bedem fest uz poštovanje mjera, prvih 50 mladih koji se vakcinišu dobijaju besplatne ulaznice

Kapije zidina nikšićke tvrđave za posjetioce Bedem festa otvaraju se sjutra u 19 časova, a dva sata kasnije počeće 12. izdanje ovogodišnjeg festivala. Organizator festivala Petar Šundić kaže da su posljednje pripreme u toku, a ove godine  najviše pažnje posvećeno je poštovanju epidemioloških mjera.


„Nakon nekoliko mjeseci rada i truda, u izuzetno neobičnim, neizvjesnim okolnostima na veliki državni praznik Trinaestojulski ustanak 12. izdanje Bedem festa. Opet smo pioniri. Po prvi put se dešava da u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Institutom za javno zdravlje, Opštom bolnicom i Domom zdravlja iz Nikšića i Podgorice organizujemo festival. Stvarno smo vodili računa da društvena odgovornost koja nikad nije upitna kada je riječ o ovom festivalu, ovog puta dođe do izražaja. Iz tog razloga koristimo trenutno povoljnu epidemiološku situaciju, da nastavimo tradiciju, nakon prošlogodišnjeg onlajn izdanja“, kazao je Šundić.

Ovogodišnje izdanje organizuje se uz poruku “Vakciniši se”, a Šundić poziva sve da to učine danas i sjutra u vakcinalnim autobusima, koji će od 10 do 12 časova biti na nikšićkom Trgu, i od 17 do 20 časova na platou ispod Bedema.

Prvih 50 mladih, od 18 do 30 godina, koji se vakcinišu dobiće besplatne ulaznice za festival. Cijena karte je 15 eura, a prodaja će početi sjutra od 19 časova.

Ovogodišnje izdanje, koje će trajati jednu noć, moći će da posjeti između 700 i hiljadu ljudi, navodi Šundić.

U skladu sa aktuelno važećim preporukama i mjerama rade, kako kaže, na zadovoljavanju i ispunjavanju svih preduslova kako bi čitav događaj protekao u najboljem redu.

U saradnji sa Službom zaštite i spašavanja biće izvršena dezinfekcija prostora. Volonteri nikšićkog Crvenog krsta dijeliće maske, dezinfekciona sredstva, mjeriti temperaturu. U saradnji sa Opštom bolnicom Nikšić obezbijeđeno je 200 brzih antigenih testova.

Festival će, pored toga što se organizuje u posebnim okolnostima, obilježiti ženski izvođači.

Amira Medunjanin će otvoriti festival u 21 čas. Potom će nastupiti bend Two Zero, predstavnik partnerskog Bunt Rok festivala, Lea Dobričić, a festival će biti završen nastupom Senide.

 „Senida na moje lično zalaganje. Jedna neobična, ali interesantna pojava koja će na pravi način zaokružiti ovogodišnju priču“, kazao je Šundić.

Napominje da line up nikada nije bio upitan, te da su vodili računa da festival svih ovih godina bude prepoznatljiv.

„U čitavom regionu on je izgradio svoj poseban identitet. Upravo je ta raznovrsnost žanrova, i svaka ličnost koja je nastupila na ovom festivalu, iza sebe ima velike karijere, decenija trajanja, ali naravno i mladi bendovi. Uvijek smo radili neke čudne spojeve. Muzika nema barijere u tom smislu. Ovo je 12. izdanje, i u tom smislu bićemo potpuno slobodni i fleksibilni da sve generacije i svi žanrovi, vodeći računa o kvalitetu izvođača, nađu svoje mjesto“, poručio je Šundić.

Zahvalnost predstavnicima Opštine

Posebnu zahvalnost uputio je predstavnicima gradske vlasti za pruženu podršku.

„Hvala predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću i Skupštine opštine Nemanji Vukoviću. Sjajna saradnja, izuzetna komunikacija. Izvan politike, vodeći računa da Nikšić ide naprijed i da ovaj festival bude ono što treba da bude - prepoznatljivo lice Nikšića“, poručio je on.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:08
  16.9.2021.

  Nikšićanka Ivana Čupić godinama gradu uspješnu karijeru. Na nedavno održanom takmičenju Miss Freedom of the World u Sofiji odnijela je titulu Miss Freedom Balkan 2021, dok je u Atini, na Miss Tourism Planet takmičenju, proglašena za prvu titulu Miss Fashion Model.

 • 07:36
  30.8.2021.

  Na maloj sceni Tvrđave Bedem večeras, sa početkom u 20h, održaće se tematsko muzičko veče posvećeno ljubiteljima pank-rok zvuka.

 • 08:26
  29.8.2021.

  Na maloj sceni Tvrđave Bedem večeras, sa početkom u 20h, održaće se tematsko muzičko veče posvećene ljubiteljima bluz-džez zvuka.

 • 11:13
  28.8.2021.

  Tvrđava Bedem će u nedjelju i ponedjeljak biti domaćin muzičkog spektakla, u okviru kojeg su planirane bluz-džez i pank-rok tematske večeri.