Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:19
24.7.2021.

„Štrajk mozga“ objavio prvi album

Mlada nikšićka rok grupa „Štrajk mozga“ objavila je prvi album „Mind slaves“ na kome se našlo osam pjesama.


Prema riječima frontmena grupe, Aleksandra Nikčevića, album je koncipiran tako da su sve pjesme u neku ruku povezane, pa govore jednu kompletnu priču. 

„Iako su pjesme različite žanrovski, svaka na svoj način čini dio jedne velike slagalice.Ta radnja prati zamišljenog lika i njegovu interpersonalnu borbu. Mislim da je to dobra tema za obraditi i da se o tim stvarima ne priča dovoljno. Tekstovi jesu mračni, ali realni, jer se svakome od nas ponekad može desiti da zalutamo u sopstveni um i analiziramo stvari na određeni način. To je gotovo nepresušni izvor inspiracije kada su u pitanju tekstovi i muzika koja prati radnju”, kazao Nikčević.

Album je snimljen u nikšičkom studiju „Disorder“, kod braće Dobrilović. Za produkciju albuma je bio zadužen Bojan Dobrilovic, koproducent je bio Vladimir Perišić, koji je odradio mix i master, a dizajn omota je radio Marko Janjušević.

„To je bilo dosta interesantno iskustvo jer se puno razlikuje od žive svirke, sve je moralo da bude "utegnutije", ali čini nam se da smo se i tu dobro snašli“, kazao je muzičar.

Album je snimljen u okviru projekta NVO „Sinteza“, a jedna od nagrada je nastup na desetom jubilarnom Lake festu koji će biti održan od 5. do 7. avgusta, kada će publika imati priliku da čuje kako numere zvuče uživo. A dok se čeka Lake fest i živo izvođenje, bend je album nedavno promovisao u NK pub-u.

“Promocija je prvobitno bila zamišljena kao jedna ozbiljna svirka. To je i najbolji način da se ljudi upoznaju s našim radom. Ali, imajući u vidu da su svirke unutar lokala i dalje zabranjene, morali smo se opredijeliti za opciju pravljenja neke vrste žurke na kojoj će se puštati naš album. Nije idealno, ali je to najbolje što sada možemo uraditi“, kazao je on.

Pored Nikčevića, bend čine i Dušan Mijušković na bas gitari, Dušan Dobrilović gitara i Novica Stanišić bubanj.

Aleksandar i njegove kolege, iako tek nekoliko godina na rok sceni, uspješno osvajaju festivale. Na takmičenju u okviru "Karnevalskih majskih večeri" u Budvi, bend je svirao kao predgrupa YU grupi, ali i osvojili prvo mjesto.
Dobar zalet te 2019. godine nastavljen je i u regionu, pa su i na osmom "Sarajevo Rock Festivalu“ osvojili drugo mjesto.
Bend je ljubitelj festivala, a kako su ranije kazali, to je i prilika da prikupe još kojeg „obožavatelja“ benda.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:08
  16.9.2021.

  Nikšićanka Ivana Čupić godinama gradu uspješnu karijeru. Na nedavno održanom takmičenju Miss Freedom of the World u Sofiji odnijela je titulu Miss Freedom Balkan 2021, dok je u Atini, na Miss Tourism Planet takmičenju, proglašena za prvu titulu Miss Fashion Model.

 • 07:36
  30.8.2021.

  Na maloj sceni Tvrđave Bedem večeras, sa početkom u 20h, održaće se tematsko muzičko veče posvećeno ljubiteljima pank-rok zvuka.

 • 08:26
  29.8.2021.

  Na maloj sceni Tvrđave Bedem večeras, sa početkom u 20h, održaće se tematsko muzičko veče posvećene ljubiteljima bluz-džez zvuka.

 • 11:13
  28.8.2021.

  Tvrđava Bedem će u nedjelju i ponedjeljak biti domaćin muzičkog spektakla, u okviru kojeg su planirane bluz-džez i pank-rok tematske večeri.