Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:02
9.12.2020.

Srđa Simunović o novoj pjesmi „Korvidi“: U sebi sam je doživljavao poput filma

Nikšićki muzičar Srđa Simunović, poznatiji kao bubnjar grupe DST, nedavno se publici predstavio novim singlom „Korvidi“.


Za novu pjesmu, kako kaže, ne može reći da je autobiografska, a one koje opisuju pomenuti su kroz lični doživljaj.

„Pjesma je višeslojna. U sebi sam je doživljavao dok sam je stvarao poput filma i baš tako pokušao da je predstavim, ne vodeći se nekom vremenskom odrednicom tj. trajanjem, ne krateći taj doživljaj i ono što ona želi reći“, kazao je Simunović.

Numera, za čiji tekst je zadužen sam autor, a miks i produkciju potpisuje Marko Jovanović neće dobiti svoju ekranizaciju. Srđa objašnjava da nije pobornik spotova, te da bi za numeru koja traje preko 12 minuta to bio jako zahtjevan poduhvat.

 „Mislim da ne vrijedi snimati spot za pjesmu „Korvidi“ jer pjesma traje dugo, više od 12.30 minuta, i to bi bilo jako zahtjevno. Generalno nisam pobornik spotova, iako znam koliko su oni danas bitni i koliko je uopšte muzika naslonjena na video. Nije mi cilj da na taj način dižem cijenu svoje umjetnosti. Ne volim konzumerizam. Pokušaću da ostanem skroman u poslu kojim se bavim, da nastavim da pričam svoju priču na svoj način. Radim iz unutrašnje pobude i neka muzika sama stvori sliku. Ako mora spot okej, ali uglavnom sam fokusiran na muziku. I riječi“, kazao je Simunović.

 

 

Sa novog albuma objavljeno je devet pjesama, a sa još par pjesama, koje čekaju produkcijsku obradu, biće zaokružen album.

 „Pjesme su tematski raznovrsne, kako tekstualno tako i muzički“, istakao je muzičar.

Simunović je prošle godine najavio svoj debitantski solo album EP-em, a na kojem se našlo pet pjesama. Nakon EP, Srđa je nastavio sa objavljivanjem pjesama sa istoimenog albuma. U aprilu publici je servirao numere “Tuneli mraka 2” i “Lost Man“, a u maju objavio je “Možda sjutra nađem svoj put”.

Ostale vijesti iz kategorije