Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:34
2.6.2019.

Regionalna turneja 10. Bedem festa se bliži kraju

Nakon završetka više nego uspješnog petog izdanja manifestacije Beogradski Manifest, karavan 10. Bedem festa svoj put je nastavio za Suboticu povodom održavanja finalne večeri partnerskog festivala Omladina.


“Beogradski Manifest, kojeg smo realizovali u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore pokazao je svu opravdanost boravka naše delegacije u Beogradu. Tokom tri dana trajanja ove manifestacije, beogradskom tvrđavom prodefilovalo je preko 200.000 posjetilaca. Kada su u pitanju Crna Gora i Bedem fest možemo konstatovati zadovoljstvo povodom zainteresovanosti ogromnog broja ljudi iz Srbije, Beograda, čitavog regiona i inostranstva da ove godine po prvi put obiđu Crnu Goru i da planiraju dolazak na Bedem fest. Za nas je to veoma važno, da ponudom i programom postajemo sve više i više inspirativni i da na konkretan način doprinosimo rastu broja posjetilaca, turista, kao i ostvarivanju respektabilnih rezultata turističke sezone Crne Gore”, navodi direktor festivala Petar Šundić.

Bedem fest je, prema njegovim riječima, definitivno pozicionirao sebe visoko na festivalskoj regionalnoj ljestvici.

U toku je, kako dodaje Šundić, 23. izdanje Hrvatskog demo rok festivala, najstarijeg demo festivala u Hrvatskoj. Prema jednoglasnoj odluci stručnog žirija, čiji je član bio i Petar Šundić, pobijedio je bend Vrulja iz Varadždina.

“Riječ je o veoma interesantnom bendu koji žanrovski miksuje metal, hard kor i punk zvukove, uz naglašeni i veoma autentičan ženski vocal. Posjetioci na tvrđavi će zasigurno uživati u nastupima ova dva mlada demo benda”, poručuje on.

Večeras se program HGF-a nastavlja nastupima grupe Denis &Denis, Električnog Orgazma i mnogih drugih bendova.

“Boravak u Zagrebu i Zaboku za nas je važan iz više uglova, a prije svega zbog činjenice da sa ponosom predstavljamo i promovišemo Nikšić, Crnu Goru, našu muziku i naše festival. Sjajna je stvar širiti ljubav i raditi na povezivanju čitavog regiona kroz muziku i muzičku scenu. Bedem fest zasigurno jeste pionir uvezivanja čitavog regiona i predvodnik platforme o afirmaciji mlade, demo scene, koja baš i nema često prilike za sticanjem iskustva i sopstvenom afirmacijom”, nastavlja on.

Deseti Bedem fest održaće se od 2. do 4. avgusta, a iz organizacije najavljuju brojne novitete i iznenađenja u narednim danima.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:30
  11.10.2019.

  Nikšićka dizajnerka Kristina Mitrović svoju prvu modnu kolekciju predstaviće večeras i to pred publikom Serbia Fashion Week-a.

 • 10:04
  20.9.2019.

  Čim su počeli taktovi pjesme „Istine i laži“, kojom je otvorio koncert, vidjelo se da su nikšićka publika i poznati crnogorski pop pjevač Sergej Ćetković odavno na istim talasnim dužinama. Iako je Sergej pozvao publiku da zajedno s njim pjevaj pjesmu koju Nikšićani, kako reče, najviše vole, „Prokleta bila“, pokazalo se da oni vole sve njegove pjesme koje su zajedno sa njim pjevali.

 • 08:20
  20.9.2019.

  Koncertom Indire Forze i Alena Islamovića Crnogorska kulturna mreža večeras će obilježiti deceniju rada.

 • 08:09
  18.9.2019.

  Dan oslobođenja grada - 18. septembar, opština Nikšić će pored brojnih aktivnosti obilježiti i koncertom Sergeja Ćetkovića na Trgu Slobode.