Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
19:57
21.5.2020.

Počelo prijavljivanje za besplatne obuke za kreiranje video igara

Amplitudo akademija u partenrstvu sa Ministarstvom kulture Crne Gore pokreće nove besplatne obuke za razvoj i dizajn video igara.


Program počinje 15. juna i traje 6 mjeseci tokom kojih će polaznici imati priliku da savladaju kompletan proces kreiranja igara. Nakon rada sa mentorima najbolji će dobiti priliku da se zaposle i postanu dio tima koji će, u saradnji sa iskusnim programerima, napraviti prvu video igru Amplitudo Akademije.

"Kreativna gejming industrija je profesija koja je već osvojila svijet, a sada zaživljava i kod nas. Cilj nam je da na ovaj način otpočnemo proces kojim ćemo Crnu Goru ucrtati na globalnu mapu industrije koja je u svijetu, po rastu davno nadmašila i muzičku i filmsku. U 2019. godini globalno tržište igara dostiglo je vrijednost od oko 152 milijarde dolara, što je povećanje od 9.6 u odsto odnosu na 2018. godinu. Vjeruje se da da će do 2025. dostići i više od 300 milijardi dolara",  kažu iz Amplitudo akademije.

Obuke Amplitudo Akademije realizuju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u okviru programa Kreativna Crna Gora kojim se podstiče razvoj sektora kreativnih industrija kao ključnom u formiranju savremene kreativne zajednice koja djeluje u domenu inovativnog stvaralaštva.

Svi zainteresovani CV i portfolio mogu poslati na [email protected] 5. juna.

Izvor: Pobjeda

Ostale vijesti iz kategorije