Autor: onogost.me
Foto: Lake fest
12:35
17.5.2020.

Neizvjesno održavanje festivala u Nikšiću

Ugostiteljski objekti u Nikšiću su počeli sa radom, ali još uvijek je neizvjesno šta će biti sa održavanjem muzičkih i kulturnih festivala po kojima je i prepoznat grad pod Trebjesom. 


Bez obzira na formu u kojoj će se organizovati festivali, iz nikšićke Turističke organizacije su sigurni da će biti održan kontinuitet i da će i ove godine privući masovnu publiku bilo to uživo ili putem vebstrima.

''Sada možemo sebi dati luksuz i promovisati Crnu Goru kao korona fri destinaciju i samim tim razbiti psihološku barijeru kod svih gostiju koji planiraju da je posjete'', kazao je direktor nikšićke Turističke organizacije Boris Muratović.

U toku ova dva mjeseca kada je sve bilo paralisano zbog pandemije, Nikšić je aktivno radio na digitalnoj promociji grada putem društvenih mreža i veb platfomi.

''Sada kreće i pravi rad, u neprestanoj smo komunikaciji sa svim turističkim poslanicima iz grada, zajedno smo pripremili strategiju da se izborimo sa svim ovim, pripremamo turističku brošuru, s obzirom na sprovedenu aknketu evropskih putnika gdje je 80 odsto njih kazalo da ovo ljeto žele provesti u aktivnostima u prirodi. Nikšić zaista ima velika prirodna bogatstva i nastojimo to i valorizovati'', kazao je Muratović.

Turističkom brošurom će promovisati seoska domaćinstva, ruralna područja, i podržati akciju kupovine domaćih proizvoda.

 

Izvor: rtcg.me

Ostale vijesti iz kategorije