Autor: onogost.me
Foto: Lake fest
14:31
3.12.2019.

Konkurs za nikšićke bendove: Pobjednik snima album i nastupa na X Lake festu

NU Sinteza, u saradnji sa Lake festom, poziva nikšićke bendove da se prijave na konkurs čiji će pobjednik dobiti priliku da snimi album i učestvuje na desetom jubilarnom Lake festu.


“Konkurs je otvoren za sve mlade ljude koji žive ili rade u Nikšiću. Potrebno je dostaviti bar tri demo snimka koji će biti presudni za odabir pobjednika konkursa. NU Sinteza će u saradnji sa partnerom studiom „Stivi“ snimiti osam pjesama, raditi kompletnu produkciju i nakon snimanja albuma uraditi promociju”, naveli su iz tog udruženja.

Uslov je da je bend autorski orjentisan bez ozira na žanr i da nema zvanično izdanje.

“Lake fest i NU Sinteza žele ovim projektom da daju punu afirmaciju muzičkom autorskom radu koji se prezentuje putem festivala, na kojem svake godine učestvuju bendovi iz Nikšića i Crne Gore. Takođe ovim se žele predstaviti široj publici bendovi i muzičari sa teritorije opštine Nikšić. Pozivamo sve zainteresovane da nas kontaktiraju putem maila: [email protected] i učestvuju na konkursu”, naveli su oni dodajući da je konkurs dio projekta “Uhvaćeni tonovi”.

Projekat „Uhvaćeni tonovi“ sprovodi NU Sinteza u opštini Nikšić, a podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD). ReLOaD program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).  U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Nikšić, Tivat, Kotor, Pljevlja i Podgorica.

Ostale vijesti iz kategorije