Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:04
14.5.2021.

Knežević izdao novi album “Osamdesete 2”

Nikšićki umjetnik Dragan Knežević sugrađanima je poznat kroz glumu, poeziju i muziku. Ipak u prethodnim mjesecima intezivno je radio na ovom posljednjem pa je njegov drugi album “Osamdesete 2” ugledao svjetlost dana.


Na albumu se našlo osam pjesama.

“Ovaj muzički vremepolov posvećujem mom pokojnom ocu Vidoju”, kazao je Dragan zahvalivši se “beskrajno Radu i Simketu”.

Album „Osamdesete 2“ sniman je u studiju SIMKE ART, a sve gitare i solo dionice na prvih šest numera odsvirao je Rade Popović, dok je video animaciju radio Željko Milić.

Podsjetimo, Knežević se vratio muzici prošle godine, bas u “korona svakodnevnici” sa albumom “Osamdesete”. Takođe, izdao je i audio zbirku poezije pod nazivom “Poezija prošlog vremena”.

Dragan je osamdesetih godina bio frontmen nikšićkih bendova „Tajna veza“ i „Ljubavna gerila“, dok je jedno vrijeme bio i pjevač barske grupe „Karlo V“.

Nakon osnivanja KKC Akord posvetio se pedagoškom radu sa djecom i mladima. Iz njegove „muzičke radionice“ izlaze vrhunski muzički talenti koji i danas, rasuti po svijetu, svojim umjetničkim talentom nižu velike uspjehe.

Osim muzike, Kneževićeva druga velika ljubav je pozorište, gdje sa uspjehom režira za djecu, mlade i odrasle. Nagrade za najbolju režiju je osvajao na brojnim značajnim festivalima, kako u zemlji, tako i u regionu.

Ostale vijesti iz kategorije