Autor: onogost.me
Foto: Bedem fest
10:21
10.2.2020.

Iz Ljubljane krenula kampanja za ovogodišnji Bedem fest

Prethodnih dana dvočlani, organizacioni tim Bedem festa boravio je u Ljubljani na 6. izdanju Ment festivala i konferencije koja je okupila predstavnike 15 festivala iz čitave Evrope, booking menadžere i menadžerke, mnogobrojne internacionalne i regionalne izvođače, bendove, dj-eve, medije, publiku svih generacijaPrethodnih dana dvočlani, organizacioni tim Bedem festa boravio je u Ljubljani na 6. izdanju Ment festivala i konferencije koja je okupila predstavnike 15 festivala iz čitave Evrope, booking menadžere i menadžerke, mnogobrojne internacionalne i regionalne izvođače, bendove, dj-eve, medije, publiku svih generacija.


Boravak Bedem festa u Ljubljani označio je i zvaničan početak kampanje 11. Bedem festa koji će se ove godine, kada je riječ o samom muzičkom program, održati od 31. jula do 2. avgusta.

Kada je riječ o ovogodišnjem Ment festival, na više od 20 lokacija održano je preko 200 koncerata, preko 15 okruglih stilova i panel diskusija, prezentacija, potom mnogobrojni umjetnički performansi kao i još mnogo drugih sadržaja. Svojom raznovrsnošću žanrova i programskim konceptom Ment festival polako ali sigurno osvaja srca posjetilaca, publike i medija širom Evrope. Na Ment konferenciji bilo je akreditovano preko 200 predstavnika medija iz gotovo čitave Evrope.

Bedem fest je imao to zadovoljstvo da po prvi put i kao jedini brani boje Crne Gore na ovoj prestižnoj međunarodnoj muzičkoj manifestaciji koja ima za cilj uvezivanje i približavanje zemalja iz regiona i čitave Evrope na polju festivalske, muzičko-scenske i kreativne industrije.

“Bila je to sjajna prilika za sretanje i upoznavanje sa mnogo novih ljudi iz preko 25 zemalja iz čitave Evrope, kao i za predstavljanje svog dosadašnjeg rada, ali i za neke dalje konekcije i potencijalne saradnje u narednom periodu. Po riječima samog organizatora Ment festivala, razlog za poziv Bedem festa kao jedinog predstavnika Crne Gore je jako uspješna i autentična priča koja ga prati od samog početka, ali i glas o festivalu koji njeguje pozitivne vrijednosti i energiju koja povezuje i nadahnjuje”, naveo je direktor Bedem festa Petar Šundić.

Bedem fest je imao to zadovoljstvo ali i odgovornost da u polučasovnom panelu, u prisustvu preko 400 posjetilaca u sali čuvenog kulturnog centra “Kino Šiška” predstavi svoj jedanaestogodišnji rad i ostvarene rezultate. 

“Bilo je veoma uzvišeno govoriti o saradnji sa svim našim partnerima. Nikšić i Crnu Goru smo predstavili što riječima, što u slikama i uvjeravam vas da smo postigli fantastične reakcije i aplauz koji je trajao preko 5 minuta, najviše od svih drugih učesnika. Brojni posjetioci konferencije i veoma reprezentativni predstavnici iz svijeta festivalske i muzičke industrije izrazili su svoje oduševljenje ali i odlučnost da u narednom periodu planiraju dolazak u Crnu Goru i naravno Bedem fest”, ističe Šundić.

Gradska tvrđava po kojoj Bedem fest i dobio ime bila je, dodaje on, u centru pažnje u smislu njene dalje valorizacije, promocije ali i na polju njene digitalizacije. 

“U tom kontekstu nastale su i razmijenjene veoma interesantne ideje koje ćemo dalje i na partnerskoj osnovi razrađivati. Nikšić i Stari Grad Bedem u ovoj godini biće po prvi put domaćin jednog veoma prestižnog međunarodnog samita iz svijeta festivala i muzike”, poručuje Šundić.

Sastavni dio konferencije bio je i, kako dodaje, jako zanimljiv koncept speed networking-a u okviru koga su u petominutnom obraćanju bendovi iz Evrope, agencije i buking menadžeri predstavljali svoj rad.

“Ovom prilikom bih želio da se zahvalim divnim domaćinima na pozivu kao i na gostoprimstvu. O Sloveniji nosim najbolje moguće utiske i puno je stvari koje bismo i mi sami morali i trebali usvajati od uspješnih zemalja, kako bismo što brže i mi sami bili mnogo više zadovoljniji”, zaključuje on.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 07:54
  3.8.2021.

  Do 10. jubilarnog Lake festa broji se sitno. Posjetioci festivala, koji se održava od 5. do 7 avgusta, moći će ući u festivalski prostor sa potvrdom o vakcinaciji (prvom dozom ili revakcinisani), uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata, dokaz da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa, kao i negativan brzi antigeski test ne stariji od 48 sati, saopštili su organizatori.

 • 14:01
  28.7.2021.

  Organizatori desetog jubilarnog Lake festa, koji će se ove godine održati od 5. do 7. avgusta, na staroj adresi, pokraj Kripačkog jezera, ubijeđeni su da će prostor topola biti u potpunosti ispunjen, jer svi su željni normalnog života, zabave i dobre muzike.

 • 08:19
  24.7.2021.

  Mlada nikšićka rok grupa „Štrajk mozga“ objavila je prvi album „Mind slaves“ na kome se našlo osam pjesama.

 • 13:02
  20.7.2021.

  Ovogodišnje izdanje Lake festa biće održano od 5. do 7. avgusta, a učešće na festivalu uzeće 15 bendova i kantautora.