Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Gojković: Čestitam momcima na borbenosti, želji i vjeri

vaterpolisti_crne_gore_na_turniru_u_debrecinu
VPSCG
  • Autor onogost.me
  • 08.01.2021. u 20:00

Pauza od gotovo godinu bez zvaničnog meča vaterpolo reprezentacija prekinula je danas pobjedom 15:14 nad Hrvatskom u četvrtfinalu kvalifikacija za F8 Svjetske lige. Vladimir Gojković selektor “ajkula” zadovoljan je igrom i trijumfom njegovih izabanika.

“Pobijedili smo jednu ekipu za koju znamo kakav ima kvalitet. Utakmica je bila sa dosta obrta, išli smo iz našeg plusa u minus, zaostajali smo dosta dugo, jednom se vratili, pa drugi put. Trebalo je imati sreće da se vratimo za dva minuta na kraju. Penali su lutrija, igrači su ih dobro pucali. Čestitam im, prije svega, na velikoj borbenosti, želji i vjeri da mogu da se vrate do kraja utakmice. Kao što sam kazao i prije turnira, nama je ovo trebalo da vidimo otprilike gdje smo. Prvi ja nisam mogao da imam procjenu koje je neko naše trenutno stanje, ali vidjela se jedna velika želja. Imamo još dvije kvalitetne utakmice do kraja turnira, koje nam svakako sada podižu ambicije kada smo ušli među četiri, željeli bi da uđemo u tri i da obezbijedimo taj plasman na superfinale Svjetske lige” kazao je selektor Gojković nakon meča.

Reprezentativac Aleksandar Ivović je rekao da je postojao blagi strah kako će izgledati prva zvanična utakmica poslije godinu, al, kako je naglasio, dobro su ušli u meč.

“Bolje smo plivali od njih u tih uvodnih 5-6 minuta, imali dosta zicera, nismo koristili te prilike i kao što se to desi uglavnom sa njima, kada neko ne koristi te prilike onda oni na iskustvo i kvalitet povedu. Najbitnije da smo imali samopouzdanje, mislim da smo ga stekli osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, nismo padali psihički, vjerovali smo da možemo da se vratimo i uspjeli smo. Na kraju možda i atipičan taj zadnji napad, gdje je čak i naš golman Lazović išao u napad. Formirali smo taj napad sedam protiv šest, iskoristili to novo pravili, uspjeli smo da damo gol i na kraju uz malo sreće pobijedili na peterce” istakao je Ivović.

Meč protiv Hrvatske u Debrecinu bio je pun preokreta, regularni dio susreta završen je neriješeno 10:10, da bi crnogorski reprezentativci bili uspiješni nakon izvođenja peteraca za konačnih 15:14. Crna Gora će u polufinalu kvalifikacionog turnira za F8 Svjetske lige igrati sjutra od 16.30 sati protiv Italije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.