Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Ajkule” rutinski protiv Brazilaca

vaterpolisti_crne_gore_roterdam
VPSCG
  • Autor onogost.me
  • 16.02.2021. u 13:06

Crnogorski vaterpolisti upisali su drugi  trijumfna olimpijskom kvalifikacionom turniru u Roterdamu. Ovog puta pao je Brazil 15:5, a od početka susreta nije se postavljalo pitanje pobjednika.

Povele su “ajkule” i već na startu stavile do znanja Brazilcima ko je gazda u bazenu. Prva četvrtina je rutinski riješena sa 3:1, da bi već u drugom kvartalu obje ekipe bile raspucane. Do poluvremena izabranici Vladimira Gojkovića su povećali prednost na plus pet (9:4). Brazilci su se koliko-toliko adaptirali na tempo koji su nametnuli crnogorski vaterpolisti, pa su u trećoj četvrtini primili “samo” dva gola. Doduše, “slabijem” učinku u napadu “ajkula” kumovale su prečka i stative, a i nekoliko ishitrenih napada. Ipak, najbitnije, prednost je rasla do kraja meča.

Poslednja četvrtina bila je čista formalnost, a selektor Gojković je, kao i u prvom susretu na turniru protiv Kanade, kombinovao sastav. Nakon 32 minuta igre Crna Gora je ubjedljivo savladala Brazil 15:5. 

Nakon dva odigrana meča na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Roterdamu crnogorski vaterpolisti upisali su isto toliko pobjeda. Naredni rival reprezentaciji Crne Gore biće selekcija Grčke, meč je na programu sjutra od 16 sati.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.