Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Teniseri iz Saudijske Arabije gosti TK Nikšić: Oduševljeni smo uslovima za rad i gostoprimstvom Nikšićana

123
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 16.08.2018. u 06:54

Kraj jula i početak avgusta tradicionalno obilježava ciklus međunarodnih teniskih turnira iz kalendara Tennis Europe od kojih se dva održavaju u Podgorici, a jedan u Nikšiću.

Već godinama unazad povećanju kvaliteta turnira doprinosi dolazak velikog broja talentovanih igrača iz raznih krajeva svijeta, a ove godine su gosti naše države teniseri iz Saudijske Arabije koji su se odlučili da im baza za treniranje i odlaske na turnire bude u našem gradu, odnosno u Tenis klubu „Nikšić“.

„Sport je i ovaj put pokazao da predstavlja most za povezivanja ljudi iz različitih krajeva svijeta koji se međusobno ne poznaju. Na osnovu nekoliko razmijenjenih emailova je stvoreno međusobno povjerenje, a glavni trener i menadžer reperezentacije Saudijske Arabije su pitali da li za vrijeme svog boravka u Crnoj Gori mogu da treniraju u Nikšiću kao i šta možemo da im ponudimo“, kazali su iz TK Nikšić.

Ono što je privuklo tim iz Saudijske Arabije je ambijent pored Trebjese koji je bio idealan za rad, gdje su se mogle obavljati i kondicione pripreme, kao i kontrolni mečevi sa članovima nikšićkog tima.

„Više razloga je uticalo da baš naš grad i klub budu njihov izbor. Kao prvo, klimatski uslovi u Nikšiću u ovom periodu godine su idealni za trenažni proces. U neposrednoj blizini teniskih terena teniseri mogu obavljati kondicione pripreme u prirodi, a blizina smještajnih kapaciteta je takođe idealna za njihov rad i boravak. Ipak, naš najveći kapital je veliki broj mladih tenisera iz Nikšića sa kojima su teniseri iz Saudijske Arabije svakodnevno trenirali i odigravali kontrolne mečeve.“, istakli su domaćini.

Pored odličnih uslova za rad, gosti nikšićkog kluba bili su oduševljeni i gostoprimstvom i ljubaznošću na koju su naišli, pa pošto je tenis u ovoj zemlji tek počeo da se razvija, postoji mogućnost da Saudijci ponovo budu gosti našeg grada.

„Tim iz Saudijske Arabije ne krije oduševljenje svojim boravkom u Nikšiću. Priroda i klima su za njih fantastični, ali najviše su oduševljeni gostoprimstvom, predusretljivošću i ljubaznošču naših sugrađana, što nas, kao domaćina, naročito raduje. Tenis u Saudijskoj Arabiji je u povoju, a njihov nacionalni savez ulaže značajna sredstva u razvoj tenisa“, navode iz nikšićkog kluba.

Glavni trener saudijskog tima, Wajjid Dammak imao je samo riječi pohvale za kompletnu organizaciju

“Boravak u Nikšiću je prevazišao moja očekivanja. Vaši uslovi za rad mogu da se mjere sa renomiranim teniskim akademijama u Evropi. Najviše me iznenadilo koliko mladih tenisera igra tenis u vašem gradu i sa kojom željom i entuzijazmom. U moju državu ću ponijeti neka nova iskustva, a nadam se ponovnom skorom dolasku u Crnu Goru”, istakao je Dammak.

Tim Saudijske Arabije je do subote u Nikšiću nakon čega se vraća u svoju zemlju, uz obećanje da će svoja lijepa iskustva o boravku u Crnoj Gori i Nikšiću prenijeti svojim zemljacima.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.