Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:29
25.12.2020.

Teniser Simon Knežević napredovao najviše u Evropi u godini na izmaku

Na listi tenisera koji su najviše napredovali u 2020. godini Evropska teniska asocijacija je svrstala Nikšićanina Simona Kneževića  na prvo mjesto. Izbor za ovako laskavo priznanje ne čudi, s obzirom na međunarodne rezultate petnaestogodišnjaka, koji je osvojio šest titula, po tri u singlu i dublu. 


Takođe, najveća teniska nada Crne Gore je u godini na izmaku nastupao sa igračima godinu starijim od njega i uspio da zauzme sedmu poziciju među evropskim konkurentima. Napredak je prepoznala i Svjetska teniska federacija i njena direktorica Džeki Nejsbit, koja je putem pisma čestitala Kneževiću na izvanrednim rezultatima u 2020. godini i pozvala ga da naredne sezone učestvuje na dva juniorska turnira iz kalendara ITF-a.

Na domaćoj teniskoj sceni za igrače uzrasta do 16 godina Knežević je bio uspješan, osvojio sve turnire na kojima je učestvovao uključujući i završni Masters.

Trofej u dublu i finale singla turnira u Istanbulu bili su dovoljni da najpoznatija turska akademija “GD tenis” pozove Simona Kneževića da bude njen gost na mjesec dana, a ovaj poklon Knežević će biti u prilici da iskoristi naredne godine.

Slobodan Doknić

Ostale vijesti iz kategorije

 • 18:12
  10.1.2021.

  Najbolji evropski teniser u usponu Simon Knežević iz Nikšića u Jutarnjem programu TVCG govorio je o svojim prvi treninzima u stanu, i reketu koji je dobio za četvrti rođendan. Uzor mu je Rafael Nadal, a najviše voli slatkiše, iako to nije baš pravi izbor ishrane za tenisera.

 • 13:19
  25.11.2020.

  Mladi teniser TK „Nikšić“ Simon Knežević sa ponosom će sumirati 2020. godinu. 

 • 07:57
  22.11.2020.

  Malo je nedostajalo da se teniser TK „Nikšić“ Simon Knežević  sa turnira „Čekmekoj kup“, održanog u Istanbulu (U 16),  vrati sa duplom krunom.

 • 15:10
  20.11.2020.

  Suština obično stane u jednoj riječi. Ipak, ne postoji ta metafora i taj epitet koji bi dostojno opisali ovogodišnji uspon mladog tenisera TK „Nikšić“ Simona Kneževića.