Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Tenis klub „Nikšić“: Otvorenim prvenstvom Nikšića za pionire i pionirke završena takmičarska sezona

image-2
Tenis klub “Nikšić”
  • Autor onogost.me
  • 03.10.2017. u 10:22

Održavanjem finala u muškoj i ženskoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu Nikšića, za pionire i pionirke do 12 godina, minulog vikenda zvanično je završena takmičarska sezona u Tenis klubu „Nikšić“.

„U tekućoj godini održano je čak 15 domaćih i međunarodnih turnira čime se teniska sezona karakteriše kao veoma uspješna. Ako se tome doda i tradicionalna ljetnja škola tenisa, koja je u ovoj godini iznjedrila novu generaciju takmičara, može se reći da će Tenis klub „Nikšić“ i u godinama koje slijede biti prepoznat kao rasadnik mladih talenata i nosilac razvoja u Crnoj Gori. Na ovaj način teniski klub sa najdružom tradicijom u Crnoj Gori slijedi svoju strategiju koja podrazumjeva aktivan rad sa mladim kategorijama“, saopštili su iz pomenutog kluba.

Na Otvorenom prvenstvu Nikšića učestvovalo je oko 30 tenisera i teniserki iz desetak crnogorskih klubova. Na turniru su se predstavili i najbolji teniseri iz Albanije, koji odigravanjem mečeva sa vršnjacima iz Crne Gore stiču nova teniska iskustva. Time je turnir dobio i međunarodni karakter.

U konkurenciji pionira prvo mjesto je osvojio Simon Knežević iz Tenis kluba „Nikšić“. Simon je u finalu bio bolji od veoma dobrog Milana Ristova iz Podgorice rezultatom 6/4, 6/3.

Nakon treće osvojene titule u ovoj godini Knežević nije krio zadovoljstvo.

 „Veoma važna titula za mene jer je došla nakon malo lošijih rezultata u prethodnom periodu. Napominjem da sam u prehtodnoj nedjelji na turniru u Herceg Novom izgubio od Milana Ristova u finalu. Za razliku od tog meča, ovaj put sam odlučio da promijenim taktiku i budem agresivniji što se na kraju i isplatilo. Ova titula mi daje vjetar u leđa pred kraj sezone u kojoj ću odigrati još dva turnira pred završni masters na kojem će učestovati osam najboljih tenisera do 12 godina u Crnoj Gori. Želim da do mastersa postepeno podižem svoju formu kako bi pružio najbolju igru kada je najpotrebnije. Do tada mi slijedi mukotrpan rad sa drugarima iz kluba Bojanom, Sarom i Mihailom“, kazao je on.

U konkurenciji pionirki prvo mjesto je osvojila Anja Jovović iz Tenis kluba „Dadex“, koja je važila za glavnog favorita kod djevojčica. Ona je u finalu savladala Anđelu Mrvaljević iz tenis kluba „Clay park“ rezultatom 6/0, 6/4.

 „Ovo je rezultat koji sam očekivala kada sam dolazila u Nikšić s obzirom na dobre rezultate iz prethodnog perioda. Prvi set sam odigrala veoma dobro, međutim u drugom setu je malo pala koncentracija što je protivnica iskoristila i podigla nivo svoje igre. Na kraju sam uspjela da odigram najbolje kada je bilo najpotrebnije i dobijem meč i osvojim turnir. Do kraja sezone su preostala još tri turnira nakon čega planiram da se odmorim a zatim pripremam za narednu takmičarsku sezonu u kojoj ću odigrati i značajan broj međunarodnih turnira“, objasnila je Jovović.

Tenis klub „Nikšić“ je za najbolje učesnike na turniru obezbjedio sportske nagrade, pehare i diplome.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.