Autor: Branko Čupić
Foto: Ilustracija
08:24
13.5.2019.

Startuje međunarodni teniski turnir “Montenegro cup”

Nikšić će od danas do 19. maja biti domaćin međunarodnog teniskog turnira “Montenegro cup”, na kojem će učestvovati 70 tenisera iz 20 evropskih država.


"Montenegro cup" je turnir iz kalendara evropske teniske asocijacije i predviđen je za tenisere i teniserke uzrasta do 14 godina, a uporedo sa ovim takmičenjem u Nikšiću slični turniri se održavaju i na Kirpu, u Estoniji, Ukrajini, Španiji, Poljskoj i Sloveniji. 

Na terenima Tenis kluba “Nikšić“ ove godine održavaju se ukupno tri međunarodna turnira a Montenegro cup je prvi u nizu. Već u mjesecu junu počinje prestižni turnir „Trebjesa open“ za juniore i juniorke do 18 godina, a krajem jula se održava treći turnir na kojem će da učestvuju teniseri uzrasta do 16 godina. 

„Već 12 godina Tenis klub „Nikšić“ uspješno organizuje međunarodne teniske turnire za mlađe kategorije. Preko međunarodnih turnira u Nikšiću je veliki broj mladih tenisera prokrčio svoj put ka profesionalnom tenisu. Turniri su naročito značajni za domaće crnogorske tenisere kojima se pruža šansa da odmjere snage sa vršnjacima iz inostranstva i dobiju bodove za rang listu najboljih evropskih tenisera“, kazali su iz kluba.

Na turniru učestvuje i teniser iz Teniskog kluba „Nikšić“ Simon Knežević koji je član pionirske reprezentacije Crne Gore. 

Tenis klub „Nikšić“ se, uz pomoć prijatelja kluba, potrudio da ispuni sve standarde koje propisuje Međunarodna teniska federacija, a za najbolje na turinriu predviđeni su pehari, medalje i diplome.

Ostale vijesti iz kategorije