Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
13:19
25.11.2020.

Simon Knežević mjesec dana u istanbulskoj Akademiji „GD tenis“

Mladi teniser TK „Nikšić“ Simon Knežević sa ponosom će sumirati 2020. godinu. 


Petanestogodišnji teniser otisnuo se ove jeseni na međunarodnu scenu i na njoj odmah zaslužio epitet sportskog junaka.

Snagom svog talenta, Knežević nagovještava i ekslopiziju u narednim sezonama.  Ove sezone osvojio je šest trofeja, tri u singlu i tri u dublu, na tutnirima pod okriljem Evropske tensike asocijacije. 

Simon je naravno i sezonu za tenisere do 16 godina, na domaćoj sceni okončao trijumfalno, na prvom mjestu, a svojio je i Masters. Ovakvi rezultati doprinjeli su da se Simon nađe na odličnoj  poziciji 32. na listi Evropske teniske asocijacije (U 16).  Na listi ove asocijacije, koja će biti validna od 1. januara naredne godine, Simon će se naći među deset najboljih.  

Nedavno je Simon osvojio i titulu u dublu i stigao do finala Istanbula, gdje je i zapažen od najpozantije turske akademije „GD tenis“. Vlasnik ove akademije nagradio je Kneževića  sa mjesec dana besplatnog boravka u Istanbulu i radom sa najboljim turskim trenerima.  Ovaj poklon Simon može iskoristi u narednih godinu dana.  

Ostale vijesti iz kategorije

 • 18:12
  10.1.2021.

  Najbolji evropski teniser u usponu Simon Knežević iz Nikšića u Jutarnjem programu TVCG govorio je o svojim prvi treninzima u stanu, i reketu koji je dobio za četvrti rođendan. Uzor mu je Rafael Nadal, a najviše voli slatkiše, iako to nije baš pravi izbor ishrane za tenisera.

 • 12:29
  25.12.2020.

  Na listi tenisera koji su najviše napredovali u 2020. godini Evropska teniska asocijacija je svrstala Nikšićanina Simona Kneževića  na prvo mjesto. Izbor za ovako laskavo priznanje ne čudi, s obzirom na međunarodne rezultate petnaestogodišnjaka, koji je osvojio šest titula, po tri u singlu i dublu. 

 • 07:57
  22.11.2020.

  Malo je nedostajalo da se teniser TK „Nikšić“ Simon Knežević  sa turnira „Čekmekoj kup“, održanog u Istanbulu (U 16),  vrati sa duplom krunom.

 • 15:10
  20.11.2020.

  Suština obično stane u jednoj riječi. Ipak, ne postoji ta metafora i taj epitet koji bi dostojno opisali ovogodišnji uspon mladog tenisera TK „Nikšić“ Simona Kneževića.