Autor: onogost.me
Foto: TK Nikšić
08:17
17.6.2019.

Prvo mjesto za Simona Kneževića na prvenstvu Crne Gore za pionire

Član TK Nikšić, Simon Knežević osvojio je prvo mjesto na prvenstvu Crne Gore za pionire, koje je prethodnog vikenda održano na terenima TK Eminent iz Podgorice.


On je u finalu savladao Milana Ristova iz TK Eminent rezultatom 6:3, 6:2 po setovima, čime je odbranio titulu prvaka Crne Gore koju je prošle godine osvojio na prvenstvu koje se održalo u Nikšiću.

„Ove godine sam odigrao zaista dosta domaćih i međunarodnih turnira. Od početka marta sam praktično stalno na putu učestvujući na turnirima u Turskoj, Srbiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Odigrao sam jako puno mečeva od početka godine i trenutno imam dosta samopouzdanja i osjećam se lijepo na terenu. Na današnjem meču sam imao odličan osjećaj za lopticu što mi je dalo prostor da u presudnim trenucima odigram neke rizičnije udarce što mi je danas išlo od ruke“, kazao je on.

Simon Knežević je zvanični pionirski reprezentativac Crne Gore.

„Naredni planovi su da odigram između sedam do deset međunarodnih turnira do kraja godine i na taj način se plasiram među 80 najboljih pionira u Evropi što je cilj koji sam zacrtao ove godine. Međutim, ipak ne želim da gledam toliko unaprijed. Za sada uživam na terenu, jako sam zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone, i ako budem predano i naporno trenirao kao do sada rezultat će doći sam po sebi“, vjeruje on.

Prema usvojenom planu i programu rada, Simona u narednom periodu očekuje turnir prve kategorije u Beču, zatim Evropsko prvenstvo u Češkoj i ciklusi međunarodnih turnira koji će se u avgustu održati u Nikšiću i Podgorici.

Ostale vijesti iz kategorije